fredag 19 december 2008

Jullov jullov jullov!

Var som tidigare bloggat själv hemma igår kväll. Då tänkte man att det skulle kanske bli lite skönt att vara ensam en kväll, men så var icke fallet. Vad det känns just ensamt! Somnade i soffan och sov där tills klockan ringde för väckning.

Har jag nämnt att jag har jullov än :) Så skönt. Nu ska det firas med en tura och några öl i Helsingör. Skål på er allihopa!

Och älskling...love you!

Adios!

torsdag 18 december 2008

Torsdagsfest

Så var det torsdag och en ynka arbetsdag återstår innan 3 veckors jullov! Behöver jag skriva att jag ser framemot lovet :) Sitter på mitt jobb och har inte mycket att göra...eller egentligen har man alltid mycket att göra som lärare, men motivationen är i botten nu. Väntar på att klockan ska bli 18.00 för då börjar kvällens fest. Jag har hamnat i konstnärsgruppen. Jag som är så duktig på att rita och måla...eller inte. Fast hade jag inte hamnat i denna gruppen så hade det blivit musikgruppen där man ska sjunga, så det hade varit ännu VÄRRE!

Nu är Anna i Göteborg för att vara med i tävlingen som ska sändas på TV i början av januari. Coolt! Så då är man gräsänkling. Förvisso bara en dag eller rättare sagt en natt. Imorgon bär det av till grannlandet Danmark för lite inmundning av öl med några från jobbet. Känns som det blir en rolig avsutning på en småtrevlig hösttermin.

Trevlig festtorsdag!

onsdag 17 december 2008

Framförhållning obefintlig

Det var tänkt att jag skulle springa imorgon och på lördag. Har tänkt hela veckan att det blir bra att löpa på dessa dagarna, men så slog det mig att jag ju ska ha officiell personalfest imorgon och inofficiell på fredag där det kommer att turas och drickas en del på fredagen. På lördag ska jag och Anna till min morfar och på kvällen till min familj. Kom på för en dryg timme sen att då kan jag ju inte springa imorgon eller på lördag! Att man inte kunde kommit fram till det i början av veckan. Hur som helst så fick man ta smällen som en man och bege sig ut ikväll istället i duggregnet. 5 km på 30 minuter, men nu känns det såå skönt hade dessutom publik idag som hejade fram mig. Tack Anna, Anna och Pernilla för stödet :) Ska snart iväg och träna inomhusfotboll med AGIF, så nog har man fått en ordentlig uppvärmning :)

En av dem jobbigaste saker jag vet är något som hände imorse. Vaknade efter en orolig dröm och tittade på klockan. Halvsovande tänkte jag att klockan kanske var runt 5 så jag kunde sova nån timme till, men precis när jag tar upp mobilen piper den och det är dags att gå upp! Snacka om att man blir besviken. Det brukar vara tvärtom. Man tittar försiktigt på klockan och tror att man ska upp snart, men då kanske klockan bara är 4 på natten. Då är det riktig jackpott och man somnar igen med ett leende från öra till öra :)

Ha en trevlig kväll!! Adios!

tisdag 16 december 2008

Löpdag 7

Dagarna bara flyger iväg. Löpte 7 km idag också och även denna gång blev det knappt 42 minuter. Kändes lite tyngre idag, men det var bara marginellt. Körde även lite styrka efter som kronan på verket. Kommer att stoltsera på beachen till sommaren :)

Vad säger ni om jordbävningen imorse då? Jag vaknade och kollade på klockan. Den stod på 6.20 men tänkte inte mer på det utan somnade. När jag körde till jobbet berättade dem på radion om jordbävningen. Då slog det mig att det nog var därför jag vaknat. Min kollega var uppe när det skakade (han pendlar från Malmö). Han sa att han tallriken hade flyttat sig när han satt vid frukostbordet, så han hoppades på att han var sjuk och såg i syne så han skulle kunna bli hemma :)

Nu ska det ätas gott och slappas ikväll. Kanske blir till att se en film?!

3 dagar kvar till jullovet. Det närmar sig :)

Adjöken!

måndag 15 december 2008

Jullovet närmar sig

4 dagar kvar...4 dagar kvar sen är det jullov!! Som jag tidigare skrivit så ställer man in sig på att ett lov närmar sig. Det känns som 4 dagar är en evighet :) Har ju trots allt bara (med denna veckan) jobbat 7 veckor sen höstlovet, så det är ju inte så fruktansvärt lång tid trots allt.

Blir bortskämd titt som tätt av min kära sambo som tillagar både det ena och det andra. Lussebullar, kola, moccarutor och idag knäck. Jag som försöker komma iform med min löpning, men jag är absolut inte den som klagar :)

Nu står mat på schemat, sen blir det nog passivitet i soffan fram till Prison Break.

Trevlig 15:de december-dag!

söndag 14 december 2008

Sportuppdatering

Några sporthändelser under helgen:
1. Rögle vände ett 1-4 underläge till ledning med 5-4 mot Linköping. 3 mål inom loppet av 1 minut och bröderna Abbot börjar producera. Tyvärr räckte inte detta utan det blev till slut 5-5. Linköpingsupportrarna gjorde bort sig rejält och fyrade av smällare inne i hallen, så matchen fick skjutas upp en halvtimme. Starkt jobbat!

2. Luton spelade 0-0 borta mot serieledarna. Nu har de bara 6 minuspoäng (hade minus 30 poäng från början). Snart börjar vandringen uppåt i tabellen!

3. Zlatan gjorde 2 mål, Johan Elmander 1 mål och Rasmus Lindgren 1 mål. Bra svenskhelg.

4. Sverige förlorade innebandyfinalen med 7-6 efter sudden. Kul final! Det svängde ordentligt. En sak som jag funderar på är när Finland fick straff. Kohonen missade, men ändå måste Sverige spela med en man mindre. Räcker det inte med straffen. Det är ungefär som i handboll. En spelare skjuter och målvakten räddar. Motståndaren blir utvisad plus att det blir straff. Dubbla straff.

5. Barca vann El Classico med 2-0! Så rättvist! Det var Barca för hela slanten, men Real kom upp till en del kontringar, men resultatet var fullt rättvist. Skönt att Leo Messi fick avgöra. Fan vad grym han är. Reals tuffa spel mot honom hjälpte inte.

6. De 4 storlagen i England kryssade i helgen. Nu närmar sig julhelgen och då avgörs mycket i Premier League.

Det var allt för denna gång. Nu fortsätter Sanningens ögonblick.

Keep it cheap :)

Löpdag 6

Då var den sjätte löpdagen överstökad. Det kändes väldigt lätt och skönt idag faktiskt. Kan bero på att jag invigde den nya mobilen med dess walkman. Springa till Imperiet är ju klockrent! Sprang den längsta sträckan hittills. 7 km på 42 minuter. Känns som man kan springa betydligt fortare för man är inte speciellt trött när man är klar, men man bör ju hitta ett lagom tempo till när man springer ett marathon. Det är ju trots allt 35 km och 195 meter till att springa ;) Denna veckan har jag då sprungit 18 km och 15 km förra veckan så snart har jag samlat ihop till ett marathonlopp. Nästa vecka blir lite tuffare med 20 km springning fördelat på 3 dagar, så det är bara till att ladda batterierna och mala på för detta SKA jag klara av!!!

Blir mer bloggande senare idag, men nu ska jag hoppa in i duschen. Varför säger man förresten HOPPA in i duschen?
Finns en hel del andra lustiga kommentarer såsom:
- Gå på toaletten.
- Lite kaffe på maten.
- Slå mig ner i soffan.
- Slå upp sidan 5 i boken.

Duschen var det ja :) Bye bye!

lördag 13 december 2008

Ny mobiltelefon

Var på Väla och strosade rundor. Anna har tjatat på mig några månader om att jag ska fixa telia abonnemang så vi kan ringa gratis till varandra. Sagt och gjort, men det råkade även bli en telefon på köpet ;) Så här ser den ut:

Känner mig nöjd hittills. Den har roliga spel :)
Försäljaren såg nog enkla pengar när jag stegade in i butiken. Konversationen var ungefär så här:
F = försäljare J = jag
F - Ska du köpa mobil?
J - Nja, jag ska byta abonnemang.
F - Ok, vad för telefon föredrar du?
J - Nja, vet inte riktigt.
F - Ok, ringer du mycket?
J - Nä, inte speciellt.
F - Ok, ringer du eller skickar mest sms?
J - Det är nog lite av båda.
F - Ok, vad är du ute efter i en mobil?
J - Vet inte riktigt. Inget speciellt.
F - Kamera, musik, andra funktioner?
J - Hyfsad kamera kanske.
F - Ok, då tycker jag denna är bra.
J - Ok, då tar jag den :)

Grejen är att jag inte handlar så ofta, men när jag väl gör det ska det gå så smidigt som möjligt. Jag är nog den enklaste kund man kan ha att göra med hahaha. Nu känner jag mig nöjd och glad :)

Ikväll blir det nog El Classico Barca-Real Madrid. Kan bli en riktig höjdarmatch. Det ser väldigt väldigt mörkt ut numera för Rögle om någon nu har missat det. Ligger just nu under med 1-3 mot Linköping efter att ha lett med 1-0 *suck*

Jaja, nu ska det göras smaskig mat. Guten Abend.

Rätt man vann!!!

Känns så rätt att Kevin vann idol 2008. Kevin har varit överlägset bäst rätt igenom alla idolprogrammen. Det är härligt med alla sura pessimistiska personer som alltid ska klaga.
Bl.a.
1. Det är orättvist för Kevin har ju varit med i det Maltesiska melodifestivalen tidigare, så han har ju en fördel. Jamen buhuu stackars alla andra. Han är helt enkelt bäst.
2. Kevin ville inte vara med och festa på efterfesten. Är det så konstigt att han ville vara med sin familj och flickvän istället innan han ska iväg på andra musikuppdrag. Det tycker jag bara gör honom ännu mer äkta och grym!

Såg på filmen Traitor igår med Don Cheadle. En ganska bra film som handlar om terrorster som ska planerar ett dåd i USA och Don är även han terrorist eller är han verkligen det? Filmen får 4 snusdosor av 6. Jag gissade för en gång skull rätt med hur filmen skulle sluta och det brukar jag ldrig lyckas med, så det drar ner filmen en halv snusdosa :)

Nu ska vi till Väla och kolla vad det finns för julklappar. Känns som man är ute i ovnligt god tid denna gången. Jag brukar slåss på Väla 2 dagar innan julafton. Det har nästa blivit lite av en jultradition :)

Trevlig Lussevaka!

fredag 12 december 2008

Fredagsmys

Fredag *klapp* *klapp* *klapp*!!!
Såå skönt det är med fredagskvällar. Förhoppningsvis uppskattar min kära sambo min lasagne och massa levande ljus, så det blir en härlig myskväll.

Ikväll blir det idolfinalen och då ska det röstas på Kevin! Han måste bara vinna. Han är ju i en helt annan division. Ungefär som Rögle och MIF :)

Har glömt skriva att mitt säsongskort till HIF`s matcher för nästa år är fixat. Samma plats om de senaste 4 åren tror jag det är...eller är det 5 år? Nä 4 säsonger är det.

Annars är det en lugn och skön helg utan massa ståhej. Har varit många helger i rad den senaste månaden med festande, så det ska bli riktigt skönt att vara utvilad på en söndag :)

Adjöken!

torsdag 11 december 2008

Lite smått och gott

Löpdag 5 har gått till historien. Sprang 6 km på 36 minuter. Ska försöka hålla 6 min per km så det känns som jag har ganska bra tempo. 1,5 vecka efter att jag bestämde mig för att satsa på marathon, så har jag sprungit 2 mil och 6 km. Känner mig duktig!

Jag ska aldrig såga nåt innan jag provat det ordentligt. Super SmashBros Brawl är ju hur kul och beroendeframkallande som helst!

Telefonen ringde precis och på andra sidan var det en telefonförsäljare som sa att jag hade varit med i deras undersökning tidigare med Bonniers. De ville erbjuda mig ett knivset + en provprenumenation av en tidning. Inget konstigt med det kanske, men måste man ringa och erbjuda exakt samma saker 2 dagar i rad!!! Kom igen hur inkompetent kan man vara. Sa jag nej igår så är det nog nej idag också. Blir så trött på dessa telefonförsäljare.

Sist men inte minst. Rögle och dem behöver vi inte prata om ;)

God kväll!

onsdag 10 december 2008

Å så var det vardag igen

Sötebrödsdagarna är över jobbet kallar på en igen. Det har känt som en måndag hela dagen idag. Knepigt hur man är inställd på att man jobbar måndag till fredag. En annan sak som också är konstigt är hur man ställer in sig på att det snart är jullov. Det känns som en evighet att jobba återstående 8 dagar fram till jullovet, men i själva verket är det ju ingenting. Det slår aldrig fel. Kommer ihåg för något år sedan när det bara var 3 veckor mellan sportlovet och påsklovet ändå tyckte man det kändes drygt dagarna innan påsklovet :)

Nu är man snart sambo med en kändis. Anna hade tydligen kommit med i en tävling på TV! Hon ska dit nu på torsdag och tävla och detta kommer att sändas strax efter nyår. Hon hade bara svarat på några frågor på tv4`s hemsida och sedan hade dem kontaktat henne. Det var som hon själv sa att det är ju sjukt. Som min kollega sa det är ju sådana frågor man fyller i men ingen vinner, men jo uppenbarlen vinner någon :)

Nu vankas det mat.

tisdag 9 december 2008

Löpande bilder från festen :)

Då var träningsdag 4 avklarad.
5 km sprunget på 29 minuter. Förra veckan sprang jag 5 km på 31 minuter, så det går framåt. Denna veckan ska det springas 18 km, så det har ökats med 3 km.

Jag är inte sen att ändra min uppfattning. Spelade lite mer Super SmashBros Brawl. 3 timmar senare hade jag kommit underfund med att det är ganska roligt spel ändå. Spelet innehåller en spelfas med blandning av plattform och fighting. Grymt kul!

Älskling har precis gjort supergod cola, så det snaskar man på nu. Livet är ganska bra just nu :)

Kollade precis igenom bilderna från festen i lördags. Här är lite smakprov :)













Fick ta några tuffa smällar :) Kul vad man kan hitta på med en kamera. Det var Ea som stod för smällarna.

Guten Abend jetzt bin es Fussball...eller vad det nu heter?!

Tankar med pepparkaka i handen

God morgon!

Sitter här och äter en pepparkaka för att bli snäll. Funderar på att man kanske alltid ska vara ledig på måndagar och tisdagar. Det är såå skönt. Nu ska man väl förhoppningsvis reda ut resten av veckan och sen återstår ju bara 1 vecka! Ledigheten är extra skön när man varit ute på lördagen och slått klackarna i taket. När man varit ute och härjat på lördagen sitter det ju i på måndagen (sliten, dålig aptit, torr i munnen) och även på tisdagen(fortfarande sliten). På onsdagen börjar det släppa. Då tänker man att man inte ska festa så mycket, men sen blir det lördag och samma visa igen ;)

Sporttankar:
1. Tyvärr förlorade mitt kära Rögle igår. Femte raka förlusten. Tungt är bara förnamnet.

2. Damhandbollslaget = ett skämt. Inför turneringen pratade alla om att Sverige hade medaljchans och tjejerna trodde också att dem skulle utmana dem stora lagen (visst klart man ska tro på sig själv). Jag tänkte spontant att det var kul att se tjejerna i OS och skulle bli kul att se dem nu också. Det är det tuffare Sverige har man sagt. Men vad får man då se i förra matchen mot Ryssland. Jo, Sverige ledde med 5 bollar med ungefär 5 minuter kvar. De tappar ledningen och det blir 19-19. Vad hade vilken idrottare som helst gjort då. Jo, man hade varit förbannad, besviken, sur. Vad var handbollstjejerna? Nöjda. De kramade om varandra och såg tämligen nöjda ut. Hallå! Ni tappade en 5-målsledning i slutet! Matchen efter blev det stordäng mot tyskorna. 0-9 efter 15 minuter = katastrof! Det sjuka är att jag ens bryr mig.

3. Ikväll är det Champions League! Chelsea-Cluj på 6:an. Det ska hejas på Cluj!

Nu ska jag slåss lite på Super SmashBros Brawl!

Adjö!

måndag 8 december 2008

Em-krönikan -08

Då var det måndagskväll igen och Prison Break fast först ska det bli kul att se EM-krönikan. Undrar om någon krönika någonsin kommer att slå VM-krönikan -94. Måste nog snart se den igen och bli nostalgisk :)

Har precis spelat Super Smashbros Brawl till wii, men fightingspel är och har aldrig varit något för mig. Inte ens att slås som Link eller Mario gör spelet roligt. Nä, tacka vet jag dem riktiga Mario- och Zeldaspelen!

Det ser fortsatt tungt ut för Rögle. Trots tidig 1-0 ledning ligger dem nu under i mitten av tredje med 1-2.

Har ni inte varit inne på hemsidan som jag gjort till mitt lag Allerums GIF tycker jag ni gott kan göra ett besök.
Sidan är: http://www.svenskafans.com/grusplan/allerums_gif/default.asp

Nu ska det njutas av krönikan!

Auf Wiedersehen!!

Johan Glans hahaha snacka om humor!

Såg på Quantum of Solace igår. Den 22 Bondfilmen och det är nog tyvärr en av dem sämre. Det är den första uppföljare i Bondserien, men den håller inte alls samma klass som Casino Royale. Nä, filmen får bara 2,5 snudosor av 6. En del häftiga och påkostade actionserier imponerar, men annars ingen höjdare.

Efter det såg vi Johan Glans skåneturnè från Helsingborg (vi såg honom live i Ängelholm). Oj, vad man skrattar. Han är ju så sjukt rolig. Det räcker att bara titta på honom så skrattar man :) Där var med ett extraklipp där Johan Glans visar runt Henrik Schyffert i Skåne hahaha klockren humor. Har ni inte sett filmen måste ni se den! Snudd på perfekt betyg 5,5 av 6 snusdosor!

Vad hände annars i sportens värld:
- Luton vann med 3-1 hemma! (bara minus 11 poäng kvar eller nåt)
- Rögle torskade, men ikväll ska Färjestad slås tillbaka.
- United vann, men det gjorde även de andra storlagen.
- Real Madrid förlorade och Barca vann!!

Tjohopp nu ska vi iväg och spela badminton. Bloggar vidare ikväll.

Trevlig eftermiddag!

söndag 7 december 2008

Ett kärt återseende

Var på fest hos Sara och Mårten igår. Vi hade superkul. Hade planerat sen en månad tillbaka att överraska min universitetsvän Ea. Han visste inte (trodde jag) att vi skulle komma. Jag och Mårten som också är från Halmstad kom på att vi båda kände Ea, så han bjöd även dit Ea, men utan att berätta att jag skulle komma. Det tog ett tag innan Ea kom så jag skickade ett sms och frågade vad han skulle göra ikväll. Då ringde han upp och berättade att han trodde att han skulle festa med mig. Blev så besviken att han avslöjat mig och redan visste att jag var där. Hur som helst var det grymt kul att träffa honom igen. Fick sig i vanlig ordning massa skrattsalvor. Tyvärr måste jag erkänna att Ea vann på wii-bowling. Det tar emot men grattis Ea! Det var fel på rummet ;) Vi kan nog sitta en hel vecka och bara prata om allt kul vi hittade på under universitetstiden. I övrigt var festen riktigt rolig. Massa roligt folk och god dricka :) Framåt midnatt stack vi ut till Bond och festade vidare. Natten rundades av med en klassisk kebabtallrik.

På söndagen fick vi en lyxfrukost av Sara och Mårten sen bar det av till Ea och Stina en sväng för en kopp kaffe och lite trevligt snack. Vi såg på min och Ea`s inspelade film. Anna och Stina var överens om att dem hade knäppa...eller rättare sagt störda pojkvänner :) I vanlig ordning fick man sig ett gott skratt, så efter denna helgen lever man väl 4 år extra för ett gott skratt förlänger ju livet säger dem ju ;)

Nu är det sporten och sen parlamentet. Därefter blir det nog om vi orkar den nya Bond-filmen.

Än en gång...Sara och Mårten tack för en hellyckad fest!!!

Adios amigos!

lördag 6 december 2008

Träningsvecka 1 klar och lååånghelg att ladda batterierna

Så var då träningsvecka 1 överstökad. Tiden bara flyger iväg. Känns som om det var måndagskväll igår och jag snubblade över Szalkais träningsschema. Det känns som jag redan börjar bli varm i kläderna. Har sprungit 15 km fördelat på 3 pass, så det har varit en lagom mjukstart. Nästa vecka blir det 18 km på 3 pass och så ökar det med någon km per vecka.

Idag sprang jag 6 km på 36 minuter. Enligt schemat skulle man ligga mellan 40-42 minuter, men det kändes så pass lätt idag, så jag kunde hålla hyfsad fart löpningen igenom.

Har jag förresten sagt att jag ska ladda om batterierna...har lååånghelg. Det är högtid på min skola där jag jobbar, så vi är lediga måndag och tisdag. Tråkigt hahaha. Sen är det 8 arbetsdagar kvar till jullovet, så nu är det nära :)

Hej svejs!

500-vinst!

Skönt att ha sovit ut...ska äta frukost strax. Jag somnade nog inte förrän vid 3-tiden så då förtjänade jag att sova ut ;) Pernilla var på besök igår så vi spelade kort. Hon lärde oss ett spel som heter 500 och det var riktigt kul. Eftersom jag tyckte det var riktigt kul, så vann jag ju självklart :)

Nu bär snart skutan av till Halmstad för partaj, men innan dess ska jag springa en 6 km runda. Enligt träningskalendern ska jag springa imorgon, men det känns lite jobbigt dagen efter ett partaj.

Förövrigt några punkter från gårdagen:
- Kevin i idolfinal!
- MIF förlorade mot bottenlaget Huddinge. *lite skadeglädje*
- Tacobuffè så gott!
- Snart andra advent och mys.
- Partaj idag = pizza imorgon :)

Nu ska frukosten ätas. Ses kanske i löparspåren.

fredag 5 december 2008

Bra förlust finns det???

Ja, i detta fallet finns det. Vi gjorde vår plikt igår kväll på hockey bockeyn. Vi förlorade! Med 10-4 dessutom.(Dock är fortfarande risken stor att vi får möta ett lag från serien ovanför oss i en turnering och hur kul kommer det bli att bara möta avdankade hockeyspelare som är grymma på att åka skridsko.) Vi låg bara under med 9-1 i halvtid i gårdagens mach. Då tittade man på klockan och såg att den var 22.45 och man undrade vad f_n gör jag här istället för att vara hemma och snutta på suttefilten?! Men det blev bättre i andra. Vi vann den med 3-1. Kan bero på att motståndarna var lite bekväma. Men men kul att göra lite mål iaf. För min del blev det 2 nya mål, så jag är nu uppe i 12 mål på 4 matcher alltså ett snitt på 3 mål per match. Ska försöka slå mitt gamla rekord förra säsongen på 2,5 mål per match.

En ny film som ska ses troligtvis på lördag. Det är den nya Bondfilmen "Quantum of Solace". Kommentarer behöver knappast skrivas om den.

Nu ska jag se utröstningen i idol. Blir Kevin utröstad ska jag.......äta mina sura strumpor. Han är proffs jämfört med de andra! Go Kevin!!!

Fröhliche abend eller hur man nu skriver?!

torsdag 4 december 2008

Filmrecension

Har precis sett filmen Mirrors med Kiefer Sutherland. En asiatisk rysare som blivit nyinspelad och får en att sitta på helspänn filmen igenom. Gillar Kiefer och han gör en inte besviken i denna rulle heller. Kiefer har börjat jobba som nattvakt på ett nedbränt varuhus som tidigare varit ett sjukhus. Speglarna visar sig innehålla saker som han inte riktigt kan förstå. Speglarna har någon övernaturlig kraft och hotar inte bara honom utan även hans närmaste. Frågan är vad speglarna är ute efter?! Filmen håller bra klass rakt igenom sånär som på onödigt splatter på slutet. Ger den 5 av 6 snudosor. Funderade på 5,5 men splattret var onödigt.

Är sådär laddad inför hockey bockeyn nu snart. *suck* Men vad gör man inte för laget :)

En bit in i 3:de perioden står det 4-4 mellan Rögle och Södertälje. Matchen har svängt ordentligt. RBK låg under med 0-1 men vände till 2-1. Detta förvandlades snabbt till 2-4 i andra men RBK kom tillbaka innan periodpausen till 4-4. Håller tummarna för 3 pinnar. Känns som det är oerhört viktigt!

Löpdag 2

Då var träningsdag 2 avklarad:
Har sprungit 5 km. Det tog ungefär 31 min. Känns faktiskt kul och motiverande att springa. Tro det eller ej. På lördag blir nästa löppass innan jag ska till Halmstad och supa bort allt jag tränat ;)

Ser just nu på "How I met your mother" på 3:an. Har ni inte sett denna komedieserie bör ni se den. Riktigt rolig!

I sportens värld spelar Rögle en riktigt viktig match ikväll hemma mot Södertälje. Kung Kenny är tillbaka! Tippar på en 5-2 seger.

Senare ikväll tar jag trunken och beger mig till ishallen för att spela en hockey bockeymatch mot Thors hjältar kl.22.20! Det är inte direkt glamoröst med korpen, men vad gör man inte för laget. Vi siktar på en förlust ikväll för det har gått lite för bra hittills (2 segrar 1 förlust). Vi riskerar att vara med i en turnering där vi kommer möta ett lag från en serie högre upp och det vill vi helst undvika.

Nu ska det ätas klassiskt torsdagsärtsoppa. Mmm....Marabou.

onsdag 3 december 2008

Mätning av passande sträckor

Man går verkligen in för det här springandet. Har skrivit ut kartor över Helsingborg från internet för att kunna mäta ut olika sträckor som jag ska springa :) 4 km igår. Imorgon är det 5 km och på lördag 6 km, så man får mäta och vara lite finurlig för att hitta en bra sträcka.

Idag är det full rulle hela dagen. Kom hem precis och ska kasta i mig bruna bönor och bacon *mums* sen är det styrelsemöte med AGIF och därefter ett träningspass inomhus med fotbollslaget. *Phu* Kommer nog vara lite småtrött när jag kommer hem ikväll vid halv 11 tiden.

Ett nytt citat från boken som förhoppningsvis lockar till ett gott skratt:
"När Dildos ögon anpassat sig till det svaga ljuset i grottan såg han att den nästa helt upptogs av en stor, njurformad sjö där en obehaglig typ vid namn Goddam satt och plaskade omkring på en gammal sjöhäst av gummi."

Haha. Tycker det är så kul :)

Ha en angenäm kväll allihopa!

tisdag 2 december 2008

Trötter

*Gäsp* Tror verkligheten kommit ikapp mig ikväll. Har precis sovit 2 timmar. Var helt utslagen ikväll. Det lär vara bravaderna från helgen och min språngmarsch för någon timme sen som sattit sina spår.

Innan jag går och lägger mig ska jag bara skriva om en film jag fick idag.
Max Payne - Drama, thriller med Mark Walberg (The Departed). Dataspelet som blivit till film. Filmen har fått ganska dålig kritik, men eftersom jag gillade spelet, så ska jag ge filmen en ärlig chans.

Nu ska jag krypa in och sova vidare, men det blir nog läsning en liten stund. Läser förnärvarande "Härsken på ringen" av Henry N. Beard och Douglas C. Kennedy. En bok som gör fullkomligt narr av Ringen-trilogin.

Ett citat från boken:
"Vad gäller Hobbisarna i Kyffe, som vi först och främst ska koncentrera oss på, så är de ovanligt tråkiga och intetsägande, klär sig i blanka grå kostymer med smala slag, tyrolerhattar och westernslipsar."

Haha. Skrattar högt när jag läser boken.

Ps. Anmälde mig nyligen till Stockholm Marathon. Hamnade på reservlistan eftersom redan 18500 anmält sig. Tänkte att jag inte kommer vara med då, men kommer jag med så måste jag stå mitt kast, så vi får väl se vad som händer)

God Natt och sov gott!

Träning inför marathon

Mitt nya liv har börjat! Jag följer självaste Stockholm Marathon-mästaren 2001 Anders Szalkais rekommenderade träningsschema för att springa ett marathon på en tid under 4 timmar och 30 minuter. Träningen är under en 26-veckorsperiod. Slutmålet är att springa Stockholm Marathon som är om just 26 veckor, men jag har inte beslutat om jag ska avsluta med det, men visst hade det varit coolt. Jag vill någon gång i mitt liv springa ett marathon, cykla Vätternrundan och åka Vasaloppet. Det förstnämnda känns iaf. inte som en omöjlighet.

Dag 1: Sprang 4 km på 25 minuter. (kändes väldigt långsamt, men man ska nog lita på Anders :) skulle sprungit på 28 min)

Får väl se om jag klarar av utmaningen. Det följer ni här. Jag kommer att hålla er uppdaterade :)
Annars kan jag nämna att vi hade idrott i skolan idag. Det var handboll på schemat så jag och min kollega ställde oss i varsitt mål. När jag skulle skynda mig att hämta bollen som hamnat bakom mål reste jag mig snabbt upp och PANG, så slog jag huvudet rakt i en järnstång bakom målet. Fick ganska ont, men självklart kan man inte (man som man är) visa att det kändes, så jag spelade vidare. När jag fick en passning passade jag bollen vidare och kände uppe på huvudet och då var det ganska mycket blod på min hand, så det fick bli att jag avbröt mitt idrottspass. Dock ska tilläggas att eleverna blev imponerade av att jag inte gnällde ;) Superhjälte för en dag!

Nu vankas det kycklinggryta. *mums* plus att älskling har gjort härliga lussekatter som ska avnjutas. (nu kan jag ju äta med gott samvete)

Trevlig kväll!

måndag 1 december 2008

Kravallerna i Lund

Såg precis på nyheterna. Ordföranden för ung vänster beklagade sig över hur polisen hade agerat under gårdagens kravaller. Hallå! Vem f_n var det som bar sig illa åt. Här gnäller hon om att poliserna hade hästar och hundar! Motdemonstranterna var ju verkligen snälla och duktiga. De kastade ju ingen gatsten och fyrverkerier mot polisen. Nädå, dem skötte sig exemplariskt. Jag beundrar verkligen polisen som klarar av att inte slå tillbaka mot alla dessa demonstranter som bombaderar polisen med allt dem kan få tag i och kan kasta!

Jaja, nog om dessa demonstrationerna. Nu ska det ses på Färjan och se om Håkan kommer lyckas med sin flamma och en timme senare fortsätter gänget i Prison Break sitt äventyr i själva Las Vegas.

Ps. Hv71-Rögle 1-1 en bit in i andra. Daniel Johansson kvitterade precis! Ds.

God Tv-kväll!

Filmlistan

En liten lista över filmer som jag betygsatt hittills:
1. Step Brothers - 5/6 dosor.
2. Righteous Kill - 4/6 dosor.
2. Burn after Reading - 4/6 dosor.
4. Tropic Thunder - 3,5/6 dosor.
4. Get Smart - 3,5/6 dosor.
6. Wall-E - 3/6 dosor.

En liten rekommendation till en rolig sajt med min typ av humor.
Det är en annorlunda julkalender: http://www.oioioi.se/

Sist men inte minst tittade jag på Tomas bilder från sin jorden runt resa. Där var en bild som jag skrattade extra åt, men det är väl bara jag och Tomas med vår barnsliga humor som tycker det är kul :)
Auf Wiedersehen!

Filmtajm

Såg på Burn after Reading i gårkväll. En spionkomedi. Vet inte vad jag ska tycka om den. Brad Pitt spelar en pantad träningsnörd och kommer över en skiva med hemlig dokument. Han och hans kollega försöker sälja tillbaka den, men det går inte helt 100. George Clooney är en player och träffar olika tjejer. Man följer Brads och Georges olika vägar som till slut flätas ihop. Filmen var annorlunda och helt ok. Brad Pitts lysande rollspel lyfter filmen till 4 snusdosor av 6.

3 nya filmer på gång:
Mirrors - En skräck med Kiefer Sutherland.
Chaos Theory - Drama komedi med Ryan Reynolds (från Van the man).
Midnight meattrain - Skräck med Vinnie Jones

Ikväll är det 2 viktiga tv-händelser. Färjan kl.20.00 och Prison Break 22.00.

God eftermiddag!

söndag 30 november 2008

Ren ull är inte renull :)

Vi var nere i stan på julskyltning. Anna köpte ett par sköna ullstofflor. På skylten stod det REN ULL. Anna trodde det var renull alltså ull från renen, men så var det ju icke ;)

Härlig fotbollsöndag!
Manchester-derby: City-United 0-1
Rooney rullade in bollen i öppet mål. Om ni inte har sett Ronaldos utvisning så bör ni se den. Snacka om hjärnsläpp! Tar med händerna helt i onödan på en offensiv hörna. Han hade ju bra nickläge.

London-derby: Chelsea-Arsenal 1-2
Holländsk afton. Van Persie vände 1-0 underläget till 1-2 vinst i andra halvlek!

Så gött när rätt lag vinner :) Mitt United var ju självklart gött. Chelsea unnar jag ingenting. Gillar inte lag som köper sig till framgång.

Handbollen är het igen. Det är kul att se Staffan och Ola coacha fram Sverige till framgångar igen. Framförallt Staffan. Jag förstår att han har svagt hjärta. Vilket engamemang.

Nu ska det ses på Parlamentet med Johan och Björn.

Från kosing till tjockhuvuden

Hushållet bringade hem alla pengarna i gårdagens poker. Anna vann första rundan och jag vann andra rundan. Det dracks ju självklart öl till pokern och lika självklart var att vi skulle ut och fira vinsterna på Harrys. Klockan halv 2! Men det var riktigt riktigt kul både hos Robban och ute på Harrys. Där mötte vi upp Spenan, Karl och Jim.

Har precis varit ute och gått för att hämta bilen. Var skönt. Hörde på radion att det varit massa problem och ståhej i centrala Lund. Det är ju 30 november och runt 100 nazister hade samlats för att marschera. Då hade motdemonstranter gått dit och givetvis protesterat. Då hade dem...höll på att säga som vanligt...kastat gatsten mot polisen! Det är fantastiskt att de aldrig lyckas. Hur f_n kan man vara så trög så man kastar gatsten och håller på med polisen! Hela poängen med motdemonstrationen misslyckas! Hade jag varit nazist hade jag varit skitglad över att se tröghuvudena som bråkar med polisen. Kom igen! Motdemonstranterna har ju allt att vinna! Hade dem gjort en vettig demonstration istället hade det gett effekt, men nu tycker nog dem flesta som mig att vilka idioter motdemonstranterna är istället för att koncentrera sig på nazisterna! *puh* Nu har jag fått ur mig lite aggression :)

Dagens Tv-tips:
1. 20.00 Tv4. Sporten.
2. 20.30 Tv4: Parlamentet. Johan Glans är med! Plus Björn Gustavsson.
3. 21.00 Tv3: Miami Vice.

Tyvärr missar jag dock Erik och Mackan på 6:an.

lördag 29 november 2008

Poker och sportuppdatering

Nu ska jag iväg och vinna pengar på pokern. Säger jag imorgon att det viktiga inte är att vinna utan att dricka öl förlorade jag. Säger jag att jag vann så vann jag helt enkelt :)

Kort om sporten idag:
1. Rögle förlorade med 3-5 borta mot Luleå. Enligt sportradion kunde det slutat hur som helst. Såg att Rögle vann skottstatistiken med 13-6 i första men förlorade med 2-1. De vann även skotten totalt i matchen. Rögle ska inte vinna skotten då blir det inte bra. Skönt att Djurgården och Södertälje också fölorade.

2. Helsingborg förlorade innebandyn med 5-7, men Henke fick 2 ass. Imponerande!

3. Mitt kära Luton förlorade sin bortamatch med 3-1.

4. Elmander har hittat formen. 2 mål i segermatchen borta mot Sunderland.

Skål och god kväll!

Tomten söker jobb

God morgon!
Satt och läste Hd i vanlig ordning vi frukostbordet. Det är verkligen tufft på arbetsmarknaden nu. Fler och fler varslas och många står utan jobb. Men tycker jag det har gått för långt. I Hd-delen där folk söker arbete stod följande:
Jultomte att hyra i Hbg. Mkt lång vana. Tel xxx-xxxxxx.

Nu söker t.o.m. tomten jobb. Var ska världen ta vägen???

Nu ska vi ner till Lund och hälsa på morsan.
Ha det bra alla trogna läsare!

Ps. Tomten om du läser detta. Kämpa på. Det kommer ordna sig. Din tid kommer. Ha tålamod. Ds.

fredag 28 november 2008

FM och idol

FM-säsongen är påbörjad! Efter 6 raka segrar i träningsmatcher gick man på en mina direkt i premiären borta mot Norrköping, men nu börjar det ordna upp sig. Bortavinst mot Gefle och vinst hemma mot Trelleborg med 3-0! Parkerar på en 4:de plats i ligan. Återkommer en annan gång med uppdatering. Om ni gillar fotboll KÖP då FM-09!

Idol. Kevin, Robin grymma! Johan, Alice någon av dem måste åka hem! Hoppas ni såg när Johan sjöng för en tonårstjej och tjejen blev fullständigt hysterisk!!! Jihde bjöd upp henne och frågade vad hon hette. Hon kunde knappt svara. Helt hysterisk. Hon hyperventilerade! Snacka om att hon kommer att bli youtube-kändis! Det nya kändisskapet. För några år sedan var det dokusåpa-kändisar nu heter det youtube-kändisar.

God kväll!

Ps. Blir Kevin utröstad slutar jag titta ;) Ds

Lasagne och idol!

Idolkväll med smaskig Anna-lasagne. Inte många som gör lika god. Mitt vetgirig-äventyr tog slut i 512-delsfinalen. Trots 5-5 förlorade jag p.g.a. sämre tid *suck*

Nu får man väl hoppas att Johan åker ut i idol, men det viktigaste är att Kevin sitter säkert!

Imorgon bär det av till Lunds universitetssjukhus för 2,3,4,5:te gången? Börjar tröttna på att besöka sjukhus. Denna gången är det morsan som ska besökas. Hon opererades igår, men allt gick tack och lov bra. Pratade med henne idag och hon lät piggare än vad man kunde tro.

På kvällen händer angenämare saker. Då ska vi som sagt till Robban och lira texas hold-em. Vi är nog 8 stycken, så det ska bli kul. Undrar om det blir någon mer än jag, Anna och Micke som kommer att öla samtidigt. Det tillhör ju :) Man kan tro att de andra gynnas av ens öldrickande, men icke. Jag blir ju alltid snyggare, starkare och framförallt bättre på allt när jag dricker :) Eller är det tvärtom? Glömmer alltid.

Trevlig idolkväll!

torsdag 27 november 2008

Hockey för hela slanten

2 saker på agendan ikväll.

Nummer 1: RBK!!! En härlig vändning i kvällens match. 2-1 inför 3:de perioden kändes stabilt, men 2 snabba mål av Brynäs i början av 3:de perioden fick en att tänka tillbaka till förra mötet med Brynäs på hemmais. Då var jag och Micke på plats och jublade efter 3-0 inför 3:de, men det förvandlades till en 3-4 förlust. Nu tog Rögle sig samman och vände tillbaka till en 4-3 seger. Så underbart. Nu är Rögle på 3:de plats, men det är så tajt i serien. 3 förluster och dem är nere i skiten, men något sådant tänker man inte på ikväll. 3 poäng!!!

Nummer 2: Hockey Bockey ikväll. Mitt kära lag AGIF slog tillbaka Byggarna med en stabil 12-5 seger. Denna gången fick jag näta 6 gånger, så nu har jag gjort 10 mål på 3 matcher. Drygt 3 mål i snitt. Förra året blev det drygt 2 mål i snitt, så man får väl se om det slås. Vi pratade efter matchen om att vi måste skärpa oss. Vi får inte vinna mer nu (har 2 segrar och 1 förlust hittills). Nu finns det en risk att vi får spela en turnering där vi får möta de bästa lagen från division 1 och det blir inte alltför roligt. Så är det i korpen där vill man inte möta "elitlag".

Nu är det läggdags och imorgon är det fredag och en stundande helg! Blir en kul och mysig helg med pokerkväll hos Robban på lördag och julskyltning 1 advent nere i stan. Har jag sagt att jag blir som ett barn när det närmar sig jul. Julkalenderna är inhandlad :)

Gute Nacht!

För tyst i klassrummet?!

Vad skönt mitt jobb kan vara ibland :) Vi har läsdagar idag och imorgon, så eleverna har suttit tyst och läst Lasse och Maja-böcker och Kasper-böcker. Man ska kanske byta jobb och bli bibliotekarie. Gillar folk som läser. Lugn och ro :) Fast det finns nog en överhängande risk att bli blir tråkigt i långa loppet.

Kommer osökt att tänka på situationer i klassrummet. Om det blir knäpptyst i klassrummet under en längre tid blir jag nästan lite obekväm och vill nästan stimma upp dem, så det blir lite prat iaf. Så bibliotekarie kanske inte är helt rätt jobb för mig ändå :)

Tysta läshälsningar från skolan!

onsdag 26 november 2008

Sop-viasat!

Good Evening!

Rögles framfart i gårdagens match kan vi diskutera en annan gång. Sitter här hemma i soffan och dricker skumpa med Annorna. Min Anna och hennes kompis Anna. Vi firar min sambos kompis som fick reda på att hon hade klarat tentan av matte B. Dricka skumpa är aldrig fel :)

Måste gnälla lite idag. Viasat har förstört Champions League! Förr kunde man se toppfotboll både på tisdagar och onsdagar! Nu kan man bara se på tisdagar och inte ens den intressantaste matchen för den ska viasat fotboll eller vad den nu heter visa! Dagens buuu går till viasat!

Mitt vetgirig-äventyr går vidare. Är i 256-delfinal. En stabil 3-2 seger och nu återstår "bara" 512 spelare.Snart ska Annorna iväg och se på Madagaskar 2 på bio, så då blir jag själv hemma med kissarna, men jag klagar inte. Då fortsätta mitt äventyr med HIF!

Ha en trevlig kväll!

tisdag 25 november 2008

Från fotboll till får

Tjohoo! Nu kan äventyret börja. FM-09 är installerat och manager Finnberg är tillbaka. Förra gången det begav sig var det FM-05 så det var ett tag sen. Då tog man Middlesbrough till både Champions League-seger och uefa-cup seger! Detta äventyret börjar självklart med HIF!
Vi har precis sett filmen Step Brothers med Will Ferell. En riktigt bra och rolig film. Will är 39 år gammal och bor hemma hos sin pappa. Farsan gifter sig och frun har även hon en son som fortfarande bor hemma. Han är "bara" 41 år. Självklart hittas det på en massa påhitt och ståhej. Filmen håller och man fick sig många goa skratt. Bästa betyget hittills på bloggen. 5 av 6 snusdosor.

Förresten hände en ganska kul grej på jobbet efter eleverna gått hem. Mina kollegor Henrik och Jocke hade precis pratat om Jockes imponerande arbete från universitetet. Ett riktigt stilfullt och ordentligt arbete. Precis när dem diskuterade det kom jag in och skulle ta en sak från min teknikpärm som jag lånat till dem. I pärmen fanns samlat saker som jag hade gjort på "mitt" universitet. Upp tar jag ett sött litet får som man baktill kan dra i "papptrådar" så att det framifrån ser ut som att fåret springer. Lite som en marionettdocka fast inte lika avancerat. Det satte lite perspektiv på hur olika utbildningar kan vara :)

Guten Abend!

Mycket nytt

Nyårsaluten är lottad och det blev ett riktigt tufft motstånd. Det blev Gantofta som har vunnit nyårsaluten för några år sedan om jag inte missminner mig helt och hållet. Dock ramlade dem ner till 4:an, så dem kanske inte är riktigt lika bra längre, men ändå.

När det gäller AGIF blir det väl som vanligt. Vi har många spelare med mycket boll i sig, men vi är väl milt sagt inte alltför vana vid att spela inför runt 2000 åskådare :)
Så allting låser sig fullständigt för oss. Det största jag har varit med om med AGIF är en DM-match. Vi hade gått vidare från gruppspelet och fick möta division 3-laget Kulladal och vi lyckades vinna efter straffar. Då var det nog publikrekord. Kanske 70 personer. Så det fattas fortfarande 1930 personer för att det ska bli lika många som i Nyårsaluten :) Nästa match i Dm var mot just Gantofta. Vi förlorade med 4-0, men då var det inte five a side.

Har fått lite nya filmer som ska ses. Kanske en redan ikväll, men det är även Champions League. När det vankas C.L känns det väldigt bra att ha 2 tv-apparater för sambon vill se Ugly Betty och det är ju samtidigt som C.L. Annars ser vi nästan aldrig på varsin tv-apparat. Det är bara vid C.L och när det är tv4-sporten.

Filmerna är:
Burn after reading-Drama komedi med George Clooney och Brad Pitt.
Step-Brothers-Komedie med Will Ferell.
Traitor-Drama med Don Cheadle.

Plus att jag har fått 2 nya spel. Det gamla spelet Commandos-Behind enemy lines som väcker STOR nostalgi + FM-09!!! Tjohoo!!!

måndag 24 november 2008

Halal-TV ett skämt!

Tänkte bara skriva lite kort såhär i Prison Break pausen. Såg ni Halal-TV? Vad är det för ett skräpprogram. Hade förhoppningar om att det skulle vara bra, men icke. Förbjuda Sverige från att dricka alkohol. Hallå?! Tycker bara dem 3 tjejerna gör narr av sin egen religion.

Jaja, nu fortsätter Prison Break! Kom igen Scofield. Se till att få ut Mahone nu :)

Sov gott allihopa!

Reklam som fastnar

Om ni inte har sett Tele2`s reklam på TV, så måste ni göra det. Klockren humor. Ett svart får som beter sig som en människa och givetvis är mottot Tele2 is sheep (cheap). Min humor upp i dagen. En annan reklam som fastnat som jag dock inte är lika stolt över är Philadelphia-osten. Den fastnade när jag gick i mellanstadiet. Snacka om att reklam som fastnar :)

Kommer fortfarande ihåg dialogen: T = tjej K = kille
T - Philadelphiaosten är den god?
K - God?! Den är krämig, fräsch, underbar till allting. Bröd, kex.
T - Mmm och till morot.
K - Till morot?

Man kanske ska uppsöka hjälp? :)

Nu är det färjan på 5:an. Fast jag är även sugen på att se Halal-TV på 2:an halv 9. De ska debattera om spritens vara eller icke vara. Kan bli kul. Ett annat tips som tyvärr krockar med Prison Break är Boston Tea Party. Filip och Fredrik visar reportaget när dem var fulla på TV. Kan bli en rolig syn :)

God kväll!

22, 21, 20, 19, 18 dagar kvar

Sitter här och summerar dagen och räknar ner arbetsdagarna fram till jullovet. Antar att man inte ska gnälla, men 18 dagar känns som en lång tid. 19 december är sista dagen.

Vad händer annars idag och ikväll då?

Ikväll är det Prison Break som gäller, men fråghan är om man orkar hålla sig vaken. Får väl sitta på en pall för att inte somna. Finns en risk man somnar ändå. Beverly Hills 90210 har premiär ikväll på TV400. Såg smygpremiären i helgen, men nja det var väl ingen större succè.

Förresten! Tog mig vidare från gruppspelet i Sm på vetgirig! Nu är det "bara" 1024 stycken som återstår, så då blir det väl 512-delsfinal :) Vi var faktiskt runt 3000 från början, så jag känner mig ganska duktig!

Ha det!

söndag 23 november 2008

Har Ekwall tjuvläst min blogg???

Sitter och slötittar på tv4-sporten. En helig halvtimme på söndagar. Verka som det gick ganska hyfsat för Henke. 7 byten och vändning från 3-5 till 7-6 vinst får ju anses som klart godkänt.

För en gångs skull verkar jag och Patrick Ekwall vara överens. På hans lista var 3 saker som jag debatterat.
1. Henke = Dålig innebandyliga?
2. Landskampen = ointressant och betydelselös
3. Kenny Jönsson = Kung Kenny.
Lär nog inte hända många gånger att vi är så överens. Misstänker att han har läst min blogg och tagit material härifrån till sin tv-4 lista :)

Har sett 2 nya filmer idag. Bakissöndag. Då finns det inget bättre än pizza, cola och film.

Tropic Thunder - Många kändisar i denna actionkomedi. Bl.a. Ben Stiller, Jack Black, Nick Nolte och Tom Cruise. Ben Stiller är en filmstjärna som ska spela in en krigsfilm och han har tappat formen. Nu gäller det att hitta tillbaka till sitt gamla jag och själva inspelningen går väl inte helt enligt planerna. Filmen var väl helt ok. Stundtals var den riktigt rolig, men vissa stunder blev det lite väl segt. 3,5 snusdosor av 6.

Wall-E - Disneyfilm som förmedlar ett skönt budskap om att nedskräpning blir människans fall. Wall-E är en robot som bara har en liten kackerlacksliknande kompis. Men en dag kommer det en annan robot på besök. En tjejrobot - Eve :) 3 snusdosor får filmen.

Läste detta på ett forum:
Några av mina kompisar var på cykelsemester på Gotland (eller Åland?). Kompis #1 hade en banan i sin packväska. I ett gupp ramlade den ut på vägen. Kompis #2 som cyklade strax efter siktade tydligt på bananen och körde över den!
Kompis #1 - "Nej! Min banan, varför gjorde du så?!"
Kompis #2 - "Eh - jag såg inte vad det var så jag körde över den!"

Haha, tycker kommentaren är störtskön Må vara min tradiga humor att jag tycker det är så kul för min kära sambo försod inte det roliga ;)

God kväll och godnatt!

Skådislistan

Har precis sett Righteous kill. Al Pacino och De Niro är gamla ärrade poliser som utreder mord. Självklart handlar det om en seriemördare som dödar folk som inte har det renaste mjölet i påsen. En skön film med viss spänning. Utan Pacino och De Niro hade nog inte filmen varit lika bra. De är bland mina favoriter. Filmen får 4 snusdosor av 6 möjliga.

Då passar det ju bra med en liten lista.
Mina favoritskådisar:
1 Jim Carey - Kommentarer känns överflödiga.
1. Arnold Schwarznegger - Min hjälte :)
3. Jonny Depp - Grym
4. Al Pacino - Räcker och säga Scarface.
5. Sylvester Stallone - Rocky, Rocky, Rocky.

D-skådisar:
- Chuck Norris
- Steven Seagal
- Dolph Lundgren

Adjö för nu!

Hur bra är innebandyn???

"Jag ska aldrig dricka igen" har man sagt det någon gång. Framförallt på en söndagsmorgon :) Riktigt så illa var det inte igår. Kvällen avslutades iaf. med en smaskig kebabtallrik.

Vad händer idag då? En stor händelse som jag lär följa är Henrik Larssons framfart i innebandyns superliga. Henrik är med i truppen i dagens match hemma mot Jönköping. Han lär börja som reserv, men kommer nog få hoppa in. Drömscenariot är ju givetvis att han nätar direkt och jag blir inte förvånad om han gör det. Tydligen är Henke en avig spelare som behöver jobba på den defensiva biten.

Det hade varit så häftigt om han lyckas. Skaderisken kan man skita i. Va f_an det finns en risk bara du går utanför dörren framförallt i detta vädret. Det är väl snarare frågan om hur hög nivå innebandyn håller om han lyckas och blir ordinarie. En "amatör" tar plats i världens bästa liga? Det som jag tycker är roligast är att Jihde Niklas blir bitter. Det gillar jag. Han tror ju han är störst bäst och vackrast :)

Engelholms innebandylag gjorde en "Henke" i gårdagens match hemma mot Färjestaden. Engelholm hör hemma i division 1. Ängelholms FF`s anfallare Mattias Adelstam spelade för innebandylaget. Ska man vara helt ärlig blev det väl inte någon större succè. Engelholm förlorade med 1-6 och Mattias gjorde väl inget större väsen av sig.

Helgens sporttankar:
- Rögle 2:a i elitserien!
- Luton inkasserade en tung förlust.
- Chelsea, Arsenal och Liverpool tappade poäng!
- San Josè krossade Washinton med 7-2.
- 16.00 FC Helsingborg-Jönköping.

Go Henke!

lördag 22 november 2008

Kenny, Kenny, Kenny

Kung, kung, kung Kenny!!!
Rögle-Djurgården 4-3 Kenny 3-3 och 4-3. Han gjorde 2 mål förra matchen också. Gath och Högardh stod för de andra två målen. Snacka om att rutin betyder allt!

Var tvungen att skriva det innan jag sticker!!!

Nu kan man dricka en extra öl för att fira!

Skål!!!

Från kakuro till mobil-alkolås

Det blir inte så mycket bloggande idag. Ska snart iväg på glöggparty sen bär det eventuellt av till en annan fest. Måste bara skriva att jag är en man som är öppen för förändringar. Det är väl bra eller?! Jag sågade ju kakuro i mina första inlägg. Skrev att det var överskattat, men det är ju snarare underskattat :) Hd hade ett kakuro i tidningen idag. Har kämpat med det i en dryg timme och har hittills klarat halva. Sådana utmaningar gillar jag.

Mer KAKURO åt folket!

Dan du ska inte jobba imorgon eller?! Om du ska det bör du sätta mobilen på ljudlöst och inte ha mobben på ett hårt bord med vibration på :) Jag ska göra mitt bästa för att inte störa dig :)

"Råkade" ringa honom förra fredagsnatten och han skulle jobba på lördagsmorgon. Han skulle hämnas genom att ringa tidigt på lördagsmorgonen, men jag fortfarande snurrig kunde bara hälsa att...Dan du ska väl jobba nu...Ehh, ja....ok jag ska sova vidare nu :)

Bland alla überintelligenta människor som finns i världen borde väl någon komma på alkolås på vissa telefonnummer :)

Jaja, skål och trevlig kväll!

fredag 21 november 2008

Mer makt till juryn mindre till folket

Det är så tradigt när folket ska rösta. Då spelar det ingen roll hur bra man är. Lider med Anna. Hon har varit grym i hela idol. En annan som imponerar alltmer är Robin. Kevin är ju som vanligt Kevin. Proffs. Ett tips ring och rösta på honom, man får höra ett ganska kul automatiskt svar från Kevin.

Vi såg Get smart innan idol. Jag hade snickrat ihop chili con carne till oss. När vi började äta tyckte jag det var lite smaklöst. Då frågade min kära sambo:
- Du tog väl i förpackningen med chili con carne kryddorna.
- Oops.
Glömde den viktigaste kryddan, men jag gjorde mitt bästa för att göra en mysig middag till oss ;)

Get smart med Steve Carell var en klart godkänd film. Humor från första minuten till sista, men den saknar ändå något. Filmen får 3,5 snusdosa av 6. Värd att hyra en bakisdag, men inte mycket mer.

Vad är det senaste i sportens värld?
- Trelleborgs FF`s Michel Mensah misstänks för sexbrott?! Han blev hämtad av polisen innan torsdagsträningen. Undrar om träningen blev nåt bra efter det?
- Henrik Larsson verkar göra debut i FC Helsingborg på söndag. Mina tankar om detta tar jag vid ett senare tillfälle, för om det har jag en del åsikter.
- Peter Gerhardsson ass. tränare i HIF tar över BK Häcken. All lycka till honom. Kan ju hoppas det blir ändring i Häcken med honom, så att dem inte vinner över HIF. När Häcken är i allsvenskan brukar dem ta minst 4 poäng mot HIF!

Sist men inte minst måste jag berätta om dagens ironiskämt mot mina elever. Jag serverar soppa till eleverna. En elev kommer fram till mig:
E = elev J = jag
E - Jag vill ha mer.
J - Tyvärr har jag inte MER, men du kan få soppa istället.
E - Va?
J - Ja, jag har ingen Mer-dricka.
E - *funderar* sen kommer det ett härligt skratt när han och övriga klassen förstod skämtet :)

God night!

Kevin och Anna är riktiga idoler

Ikväll är det idol som gäller. 5 stycken återstår. För 2 år sedan orkade jag absolut inte se idol. Tyckte bara det var kul med auditions när folket var pinsamma och gjorde bort sig. Framförallt dem som absolut INTE hade någon självinsikt överhuvudtaget och hade mage att gnälla på juryn när dem sjöng sämre än en kratta. De ögonblicken älskar jag :) Men nu har jag även blivit frälst av den resterande delen av idol. Har varit med från början av idol 2009.

Kvällens startfält ser ut enligt följande:
1. Robin Bengtsson
- Let me entertain you / Robbie Williams
- Fields og golds / Sting
2. Kevin Borg Telenr. 099-41402
- If tomorrow never comes / Ronan Keating
- In the shadows / The Rasmus
3. Anna Bergendahl Telenr. 099-41403
- Simply the best / Tina Turner
- Over the rainbow / Eva Cassidy
4. Johan Palm
- I`ll stand by you / The Pretenders
- Friday I`m in love / The Cure

5. Alice Svensson
- Because of you / Kelly Clarkson
- Crazy in love / Beyoncè

Det är tema kärlek och deltagarna har tillägnat en låt till en närstående och en låt till fansen. Jag har gjort en kupp. Skrev bara nummer till Kevin och Anna för ni får bara rösta på dem. De är i en klass för sig. Visst beundrar jag Robin, Johan och Alice också, men nu när man följt deltagarna från början har man märkt att Kevin och Anna klarat alla olika kategorier med bravur medan vissa teman har lyst igenom på både Robin, Johan och Alice. Blir Kevin eller Anna utröstade får man nog sluta titta på idol :) Fast det har min sambo sagt några gånger om andra som blivit utröstade, men ändå tittar hon nästa fredag igen :) Så det blir nog likadant för mig.

Vem åker då ut ikväll? Jag hoppas på Johan, men tror tyvärr det blir Alice.

Nu ska jag göra chili con carne till mig och älskling som är och tränar sen blir det käk och en film innan idol. RÖSTA PÅ KEVIN ELLER ANNA :)

Ciao ciao!

Glögg- och filmhelg

Så var ännu en arbetsvecka till ända. Sitter i klassrummet och fixar iordning det sista innan helgen. Detta är så härligt när man sitter här och vet att man har hela helgen framför sig.

I helgen händer det en del. Bl.a. har vi blivit bjudna på glöggparty imorgon till en av Annas kompis kompis :)

Förresten världsordningen är rubbad! Min kära kollega Robert har lovat mig att fixa FM-09 till måndag! Har fått låna en del filmer av honom också, så det blir nog lite av en filmhelg till helgen också. Mycket popcorn och mys i soffan är en helgjuten Andreas-helg.

Filmerna jag har lånat är:
- Tropic Thunder. Actionkomedi med Ben Stiller
- Over her dead body. Romantisk Komedi.
- Righteous kill. Actiondrama med De Niro och Pacino.
- Get smart. Komedi med Steve Carell
- Wall-E. Disneyfilm.

Over her dead body valde jag till min älskling för hon älskar den typen av filmer, så romantisk är jag :)
Righteous kill med Pacino och De Niro kan inte bli fel...eller?! Har sagt det en gång innan och kommer inte säga det igen. Jag och min kära sambo skulle hyra film och äta pizza. Det var andra daten, så man var ju lite spänd, men då kläckte jag självsäkert ur mig ett härligt citat som Anna påminner mig om än. Håller i filmen Tolken och säger:
- Sean Penn och Nicole Kidman är i huvudrollen då kan det INTE bli fel.....

Oj vad fel jag hade, så seg och dryg film. Men man lär sig av sina misstag, därav att jag aldrig säger det igen :)

Ps. På söndag någongång skriver jag vad jag tyckte om filmerna Ds.

Trevlig helg!

torsdag 20 november 2008

Kung Zlatan häromdan kung Kenny idag!

Rögle - Modo 3-0
Kenny Jönsson 2 mål i powerplay och Gath sista. Behöver man säga mer!
Ok, lite till då. Abbott-bröderna var tillsammans igen och det blev seger direkt. Det var en efterlängtad och viktig seger efter att ha varit lite på dekis ett tag. Nu är det lite roligare igen att se på sporten och läsa tidningen imorgon.

Min kära sambo tycker Kenny är en tönt. Hur kan man tycka något sådant? Då tycker jag att Göran Persson är en tönt :) Känns som det blev sandlådenivå nu. Det må så vara att Kenny är lite töntig, men han är kung, gud, hjälte...you name it här i nordvästskåne. Spelade allsvensk hockey för 2 år sedan, men tog ändå OS-guld och blev turneningens bästa back!

En liten del av Kennys långa meritlista:
- 1 VM-guld
- 2 OS-guld
- 118 A-landskamper.
Trots allt detta är han bara 34 år!

Har numera ett stort dilemma. Ett riktigt enormt problem som kan rubba hela världsordningen.

Ska jag eller ska jag inte köpa spelet FM-09 till Pc`n. Jag gör som Ross och Chandler gjorde när Ross skulle välja mellan Julie eller Rachel.
En lista:
Fördelar:
- Kul
- Intressant.
Nackdelar:
- Tar tid.
- Tar tid.
- Tar tid.

Om jag köper spelet vet jag att om jag börjar spela det blir jag fast och får nästan abstinens för så beroendeframkallande är det. Jag och en kompis spelade över nätet för ett antal år sedan. Tiden flög iväg. Man började spela vid 17-tiden. Nästa gång man tittade på klockan var hon helt plötsligt 1 på natten.

Snart läggdags.
Natti natti.

Ironi är kul med barn

*Puh* Nu har man åkt skridsko med eleverna hela eftermiddagen, men såå kul det är. Tänk att man får betalt för att göra något som är så kul :) Eleverna gillar det också, så dem sköter sig exemplariskt. Några blåmärke samlade nog klassen ihop till, men det får man räkna med.

Känner mig kreativ värre idag. Kom precis framtill att vi ska ha en oä-dag imorgon med enbart oä-lektioner. Misstänker att dem kommer att bli förvånade när dem ser på schemat.
Lektion 1:
Lektion 2: Oä!
Lektion 3: Oä!!!
Finns en överhängande risk att det blir lite stimmigare imorgon då för eleverna i min klass är världsämst på att hantera ändringar i schemat. Men det ska nog gå bra ändå.

De klassiska frågorna kommer att dyka upp:
E = elev J = jag
E - Har vi ingen Matte??
J - Nä, det står ju inte på schemat.
E - Har vi ingen svenska?
J - *suck* Nä, det står ju inte på schemat.
E - Ska vi bara ha Oä?
J - *suck* *lite irriterad* (och när jag blir lite irriterad brukar jag bli ironisk vilket är ganska kul, för barn har svårt att förstå ironi) Nä, vi ska ha svenska och matte.
E - Va?
J - Ja, vi ska bara ha oä.

En annan klassisk dialog är följande: (måste tillägga att eleverna har lärt sig min ironi förutom nya elever, har haft klassen i 2 år).

Jag delar ut ett tomt vitt A4-papper och jag vet att det bara är en tidsfråga innan frågan kommer:
E - Vad ska vi göra?
J - (Håller fortfarande på att dela ut papper till alla) Sätt igång.
E - Vad?
J -
E - ?
J - Brukar jag berätta vad vi ska göra?
E - Ehh, ja.
J - Tror du inte att jag kommer att berätta vad du ska göra denna gången också?
E - Ehh, jo.
J - Precis, så vänta liten stund så får du nog reda på vad du ska göra.
E - Ok.

Nu framstår jag som en taskig lärare, men så är inte fallet. Viktigt! Jag skämtar MED dem inte ÅT dem. En stor skillnad tycker jag.

Haha. Gogglade Oä för att hitta någon passande bild. Vad hittar man :)




Bye bye!

Godkänt=sparken???

Måste debattera lite av vad som hände inatt. Mexico förlorade mot Honduras med 1-0, men dem tog sig ändå vidare till nästa kvalgrupp p.g.a. bättre målskillnad. Men det räcker inte utan nu spekuleras det vilt om att Svennis ska sparkas. Kom igen! Ha lite tålamod. En av världens bästa tränare har haft landslaget i ett halvår och redan nu är han på väg att få sparken.

Om jag inte missminner mig så tog han England till VM-slutspel med minsta möjliga marginal. (England vann över Grekland efter ett underbart frisparksmål av Beckham på tilläggstid) Svennis har det där lilla extra som många andra coacher inte har. Han lyckas! Jag kan lova er att jag äter upp mina sura inomhusskor om Mexico INTE tar sig till VM i Sydafrika. Under förutsättning att Svennis stannar. Lämnar han finns det en risk att Mexico missar VM.

Tänk om man haft samma tålamod på andra jobb? Hur hade det sett ut? Gå och oroa sig. För om man lyckas med något, men bara lyckas lite och inte gör succè på jobbet direkt så får man sparken.

Får ett scenario i mitt huvud:
R = rektor J= jag

R - Dina elever har förbättrat sig.
J - Kul att du tycker det.
R - De hade bra resultat på de nationella proven. De blev godkända.
J - Ja, det är ju kul.
R - Tyvärr får du ändå sparken, för vi kräver att alla ska få minst VG.

Nu är det lunch. Därefter blir det Bambisar på hal is :)

God middag!

onsdag 19 november 2008

Sömnproblem??? Inte jag inte :)

Det blev visst lite djupare vila innan träningen, men inte mer än en kvart-halvtimmes sömn, så det blev en så kallad power-nap. Gjorde susen för man kände sig pigg på träningen. Jag är verkligen mannen som kan somna när som helst. Det kvittar vad jag åker med buss, båt, flyg, bil...jag somnar. Det kvittar vad jag tittar på jag somnar...dvs. om jag är trött eller vill sova. Värsta exemplen är:

1. Jag tänkte att jag för en gångs skull skulle se en basketmatch som dem visade på TV. Tror det var Helsingborg mot något lag. Matchen började väl vid 19-tiden och jag var trött efter att ha jobbat. Lade mig i soffan vid kvart i 7-tiden. När det var dags för match och domaren gjorde uppkast slocknade jag, så ungefär 19.01 sov jag och vaknade när det var några minuter kvar av matchen :)

2. Det var Champions League final mellan Milan-Liverpool. Som valigt hade man jobbat. För er ej sportintresserade kan jag säga att matchen var på en onsdagskväll kl.20.45. Iaf. matchen var verkligen matchen med stort M. Den hade ALLT och det gick till förlängning och där hände hur mycket som helst. Man satt på helspänn! När domaren blåste av förlängningen var det alltjämt lika och matchen skulle gå till straffar. Nåt som alla fotbollsnördar verkligen vill se. Vad gör då ägget Andreas...jodå han somnar i soffan och vaknar en halvtimme senare och inser att man missat något hyfsat stort. Grämer mig än!

Nog om sömn. Måste passa på att även här tacka min älskling för den underbart goda maten som serverades när man kom hem från jobbet. Det kan man vänja sig vid ;) Tack älskling.

Imorgon ska jag och min klass åka skridsko. Det är såå kul att se dem. Det är som att släppa ut vad man nu släpper ut på ängar eller hur ordspråket nu går ;) De är överallt och ingenstans på isen. De flesta fullständigt orädda. Full fart och hur får man då stopp på sig själv...jo man åker givetvis pang in i sargen. Effektivt :)

Sov gott och Buenas Noches!

Landskap=Kompismatch

Å så var det onsdagkväll. Nu har nästan arbetsveckan gått och en härlig helg är i antågande. Har varit i valet och kvalet om jag ska bli hemma ikväll och se på landskampen eller sticka iväg och träna med AGIF. Efter ett moget övervägande har jag kommit fram till att det blir träning.

Om ni läste mina tidigare inlägg, så kanske ni såg min lista på överskattade saker. Landskamp var en av dem. Visst ska jag vara ärlig mot mig själv och er så hade jag sett på landskampen om jag inte skulle träna, men kom igen. Man spelar en helt betydelselös match där man snarare kramar varandra istället för att smälla på lite och med 78 byten för att matchen inte ska ha för högt tempo och kung Zlatan är inte med.

Men trots detta finns det en del som ska bli intressant med matchen:
1. Rasmus Lindgren - Hur bra är han egentligen. Har man tagit plats i Ajax startelva bör man hålla landslagsklass.
2. Marcus Berg - Öste in mål i blåvitt och fortsätter ösa in mål i Groningen. Lasse låt han få spela hela matchen!
3. Holländsk totalfotboll. Pallar Sverige trycket. Sverige brukar ju ha svårt i träningsmatcher.

2 tankar om startelvan:
1. Daniel Andersson - Varför är karl med? Ok, att han är en lojal spelare och gör sitt jobb i det tysta, men kom igen detta är LANDSLAGET! In med Kim Källström, Petter Andersson eller Viktor Elm. De 2 sistnämnda bode ju få en ärlig chans att få visa det svenska folket vad dem går för.
2. Henrik Larsson - Ja, tro inget annat än att Henke är en gud för mig, men han har kommit upp till åren och kan allt om landslaget utan och innantill. Men Markus Rosenberg måste ju få speltid och få lite erfarenhet från landslaget!

Förövrigt kan jag nämna att jag känner mig smart för idag spelade jag min SM-match på vetgirig. Jag vann med 3-1! Man får 6 frågor som man ska svara på inom 2 minuter. Nu har jag hittills vunnit 2 matcher av 2 hittills. Vinner nog min grupp och går vidare till slutspel. Kan varmt rekommendera sajten. www.vetgirig.nu

Nu vankas det soffläge och lite vila inför den viktiga inomhusträningen. Denna gången ska jag inte somna!

Trevlig kväll!

Jag är bokstavligt talat soffliggare

*Gäsp* har precis anlännt till min kära arbetsplats. Eleverna börjar halv 9, så jag ska strax iväg och dricka en flabb med kaffe, så maskinsystemet trummar igång :)


Var bara tvungen att rapportera att det inte blev något House på 4:an igår kväll. Jag låg och snarkade gott i soffan istället medan älskling såg på House. Jag gjorde helt enkelt en klassisker som är hur vanligt som helst för mig. Somnar precis innan serien börjar eller ännu värre precis innan den slutar. Har hänt x antal gånger att man klarat hålla sig vaken till Prison Break som är på måndagar kl.22, men vid kvart i 11 lagom när det är som mest spännande och man väntar på slutet. Vad händer då.........jodå zzzzzzzzzz!


Någon som har något uppiggande knark eller något så jag kan kämpa emot tröttheten när den smyger sig på en i soffan ;)


Så min poäng blir iaf. att jag INTE kan gnälla över att jag är trött idag med tanke på att jag sovit 10 timmer inatt.


Guten Morgen allihopa!!!

tisdag 18 november 2008

Vilken blåsning


*Pust* *stön* *stånk* Finns det något värre än blåst och varför bor man då i Skåne och dessutom vid kusten?

Cyklade till jobbet imorse (tar ca. 10 minuter) och då hade man motvind. 2 tramptag fram och ett tramptag bak ungefär. Då i sin naivitet tänker man ju vad skönt att cykla hem i eftermiddag med en go medvind....Men ICKE. Självklart ska det vara motvind även under hemresan. 2 trampsteg fram och ett trampsteg bak.

Därför kommer jag osökt in på en ny lista....
Hatlistan:
1. Motvind
2. November (kan det bli gråare?)
3. Vinter i Skåne
4. Spindlar
5. Hajar

Nähä, om man skulle ta tag i sitt liv och fixa ihop lite gott käk till sig själv och älsklingen som just nu är och tränar.

Ikväll tittar jag på House på 4:an, men om någon har missat den härliga filmen 50 first dates med Drew och Adam, så kan jag varmt rekommendera den. 4 snusdosor av 6 möjliga. Den visas kl.21.00 på 3:an.

Såg förresten att kl.01.10 visar dem den kultförklarade serien Xena-krigarprinsessan på 6:an. Snacka om klass. (Ligger lite ironi i det, men inte enbart!)

God kväll.

Spökboll

Så var ännu en arbetsdag över...eller nästan. Har väl en dryg timme kvar att jobba med planering och dylikt. Anser att det knappt är jobb när eleverna har gått hem :)

Har haft en rolig dag med diverse vanliga ämnen fast idrotten var klart bäst. Jag tog chansen att vara med flickorna i en kamp mot pojkarna (har en 4:de klass) i spökboll. Då när man får chansen blir man ju som ett barn på nytt och kämpar. Extra kul att "safta" bollen mot någon elev som har slarvat med läxan eller inte skött sig under en matte-lektion :)

Men trots toppningen av tjejlaget lyckades vi inte triumfera. Skyller på att tjejerna missade för mycket :)

Kände mig som Ben Stiller i den underbara komedin "Dodgeball".

Auf Wiedersehen

måndag 17 november 2008

King Zlatan och Queen Frida

3 saker som satte sig efter fotbollstradan.

1. Kung Zlatan Ibrahimovic! När han vann årets anfallare frågade dem vad han trodde om guldbollen.
- Nähh, det kan väl bli tredje gången gillt.
Och när han tog emot guldbollen och höll sitt tacktal.
- Nu är man ensam på topp och nu ser jag framemot att komma hit nästa år och få ännu en.
Sååå coolt. Bort med Jantelagen och in med spontana sköna kommentarer :)

2. Frida Östberg. Trots hennes vanliga Svenssontal som jag i tidigare inlägg sågat unnar jag verkligen henne diamantbollen. Jag minns tillbaka till i somras då hon ensam höll på att bräcka tyskorna. Hon var ju den enda som visade jävlar anamma!

3. Pelè och ex UEFA-bossen Lennart Johansson. Det var ju så att man fick gåshud när dem berömde varandra. Vilka häftiga och stora personligheter!

Annars var galan väl i stort som tidigare år. En segdragen gala med tradiga och torra skämt. Jag har idèn till nästa års gala. Låt Johan Glans hålla i det istället för Adam. Det räcker att titta på Johan så blir man full i skratt :)

Jaja, nu fick jag skrivit av mig. Nu är det Prison Break. Får se vad T-bag och de andra trevliga pojkarna hittar på idag.

Puss i ljumsken!

Fotbollstradan

Jaha, det tog mig ungefär 15 sekunder innan jag insåg att fotbollsgalan är överskattad ;) Det räckte att se Lasse tränare säga på klingande svengelska "what echoes...." *suck*.

Varför är i princip alla fotbollspelare såå osäkra på att prata inför publik?

-jag vill tacka min barndomstränare Staffan (eller vad han nu kan tänkas heta). Sen vill jag tacka min mamma för sitt engagemang och goda köttbullar. OCH självklart måste jag tacka mina supportrar. Trååååkigt......
Tacka vet jag Zlatan som myntar härliga uttryck såsom...
- Jag gillar det jag gör och jag är jävligt bra på det!

Haha...klockren kommentar. Inte en klassisk Svenssonkommentar.

Vad är annars överskattat?:
1. Malmö FF
2. Galor överlag.
3. Landskamper som inte betyder ett jota.
4. Kakuro (provade det idag)
5. Mobilt bredband.

Förövrigt måste jag skryta lite. Har mött både Zlatan och Andreas Isaksson på fotbollsplanen. De är av samma fina årgång som mig. *skryt*

Fast värst ska alltid farsan vara som är född 1956. De som är duktiga på årtal vet vilka profiler som föddes då. Jag har fått höra detta x antal gånger :)

Jaja, trots den överskattade galan måste man ju ändå se den.

Guten Abend!

Måndagsdegande

Ligger här i soffan med lap-topen i mitt knä och dumburken på i bakgrunden. Den härlige Al Bundy står för underhållningen. Har precis tävlat i Sm på vetgirig. Första matchen avklarad och klar vinst med 5-2! Tjohoo.

Ikväll blir det eventuellt den överskattade fotbollsgalan. Funderar på att INTE se den i ren protest. Blir väl lite zappande. Men kl.22 är det Prison Break som gäller. F_n måste se om de senaste 2 säsongerna för det är så långt uppehåll mellan säsongerna, men serien är ju iaf. tämligen enkel att följa.

Nähä nu ska det intagas lite mad. Bruna bönor med bacon står på menyn. Var och handlade ensam förra veckan utan min kära sambo. Då passade man på att handla sådant som hon inte gillar som bruna bönor ;)

Finnmuffs (smeknamnet tar jag en annan gång)favoritföda:
1. Grönsakskebabpizza med vitlöksås.
2. Morsans hemmagjorda köttbullar med lingon.
3. Älsklingens lasagne.
4. Tonfisksallad.
5. Bruna bönor och bacon.

Blä-listan:
1. Rotmos
2. Brysselkål.
3. Spenat.
4. Mycket i fiskväg.
5. Blodkorv.

Ps. Klarade idol-krysset igår. Känner mig duktig. Får se om jag orkar lösa det andra gratiskrysset ikväll. Ds.

Trevlig Tv-kväll!!!