fredag 19 december 2008

Jullov jullov jullov!

Var som tidigare bloggat själv hemma igår kväll. Då tänkte man att det skulle kanske bli lite skönt att vara ensam en kväll, men så var icke fallet. Vad det känns just ensamt! Somnade i soffan och sov där tills klockan ringde för väckning.

Har jag nämnt att jag har jullov än :) Så skönt. Nu ska det firas med en tura och några öl i Helsingör. Skål på er allihopa!

Och älskling...love you!

Adios!

torsdag 18 december 2008

Torsdagsfest

Så var det torsdag och en ynka arbetsdag återstår innan 3 veckors jullov! Behöver jag skriva att jag ser framemot lovet :) Sitter på mitt jobb och har inte mycket att göra...eller egentligen har man alltid mycket att göra som lärare, men motivationen är i botten nu. Väntar på att klockan ska bli 18.00 för då börjar kvällens fest. Jag har hamnat i konstnärsgruppen. Jag som är så duktig på att rita och måla...eller inte. Fast hade jag inte hamnat i denna gruppen så hade det blivit musikgruppen där man ska sjunga, så det hade varit ännu VÄRRE!

Nu är Anna i Göteborg för att vara med i tävlingen som ska sändas på TV i början av januari. Coolt! Så då är man gräsänkling. Förvisso bara en dag eller rättare sagt en natt. Imorgon bär det av till grannlandet Danmark för lite inmundning av öl med några från jobbet. Känns som det blir en rolig avsutning på en småtrevlig hösttermin.

Trevlig festtorsdag!

onsdag 17 december 2008

Framförhållning obefintlig

Det var tänkt att jag skulle springa imorgon och på lördag. Har tänkt hela veckan att det blir bra att löpa på dessa dagarna, men så slog det mig att jag ju ska ha officiell personalfest imorgon och inofficiell på fredag där det kommer att turas och drickas en del på fredagen. På lördag ska jag och Anna till min morfar och på kvällen till min familj. Kom på för en dryg timme sen att då kan jag ju inte springa imorgon eller på lördag! Att man inte kunde kommit fram till det i början av veckan. Hur som helst så fick man ta smällen som en man och bege sig ut ikväll istället i duggregnet. 5 km på 30 minuter, men nu känns det såå skönt hade dessutom publik idag som hejade fram mig. Tack Anna, Anna och Pernilla för stödet :) Ska snart iväg och träna inomhusfotboll med AGIF, så nog har man fått en ordentlig uppvärmning :)

En av dem jobbigaste saker jag vet är något som hände imorse. Vaknade efter en orolig dröm och tittade på klockan. Halvsovande tänkte jag att klockan kanske var runt 5 så jag kunde sova nån timme till, men precis när jag tar upp mobilen piper den och det är dags att gå upp! Snacka om att man blir besviken. Det brukar vara tvärtom. Man tittar försiktigt på klockan och tror att man ska upp snart, men då kanske klockan bara är 4 på natten. Då är det riktig jackpott och man somnar igen med ett leende från öra till öra :)

Ha en trevlig kväll!! Adios!

tisdag 16 december 2008

Löpdag 7

Dagarna bara flyger iväg. Löpte 7 km idag också och även denna gång blev det knappt 42 minuter. Kändes lite tyngre idag, men det var bara marginellt. Körde även lite styrka efter som kronan på verket. Kommer att stoltsera på beachen till sommaren :)

Vad säger ni om jordbävningen imorse då? Jag vaknade och kollade på klockan. Den stod på 6.20 men tänkte inte mer på det utan somnade. När jag körde till jobbet berättade dem på radion om jordbävningen. Då slog det mig att det nog var därför jag vaknat. Min kollega var uppe när det skakade (han pendlar från Malmö). Han sa att han tallriken hade flyttat sig när han satt vid frukostbordet, så han hoppades på att han var sjuk och såg i syne så han skulle kunna bli hemma :)

Nu ska det ätas gott och slappas ikväll. Kanske blir till att se en film?!

3 dagar kvar till jullovet. Det närmar sig :)

Adjöken!

måndag 15 december 2008

Jullovet närmar sig

4 dagar kvar...4 dagar kvar sen är det jullov!! Som jag tidigare skrivit så ställer man in sig på att ett lov närmar sig. Det känns som 4 dagar är en evighet :) Har ju trots allt bara (med denna veckan) jobbat 7 veckor sen höstlovet, så det är ju inte så fruktansvärt lång tid trots allt.

Blir bortskämd titt som tätt av min kära sambo som tillagar både det ena och det andra. Lussebullar, kola, moccarutor och idag knäck. Jag som försöker komma iform med min löpning, men jag är absolut inte den som klagar :)

Nu står mat på schemat, sen blir det nog passivitet i soffan fram till Prison Break.

Trevlig 15:de december-dag!

söndag 14 december 2008

Sportuppdatering

Några sporthändelser under helgen:
1. Rögle vände ett 1-4 underläge till ledning med 5-4 mot Linköping. 3 mål inom loppet av 1 minut och bröderna Abbot börjar producera. Tyvärr räckte inte detta utan det blev till slut 5-5. Linköpingsupportrarna gjorde bort sig rejält och fyrade av smällare inne i hallen, så matchen fick skjutas upp en halvtimme. Starkt jobbat!

2. Luton spelade 0-0 borta mot serieledarna. Nu har de bara 6 minuspoäng (hade minus 30 poäng från början). Snart börjar vandringen uppåt i tabellen!

3. Zlatan gjorde 2 mål, Johan Elmander 1 mål och Rasmus Lindgren 1 mål. Bra svenskhelg.

4. Sverige förlorade innebandyfinalen med 7-6 efter sudden. Kul final! Det svängde ordentligt. En sak som jag funderar på är när Finland fick straff. Kohonen missade, men ändå måste Sverige spela med en man mindre. Räcker det inte med straffen. Det är ungefär som i handboll. En spelare skjuter och målvakten räddar. Motståndaren blir utvisad plus att det blir straff. Dubbla straff.

5. Barca vann El Classico med 2-0! Så rättvist! Det var Barca för hela slanten, men Real kom upp till en del kontringar, men resultatet var fullt rättvist. Skönt att Leo Messi fick avgöra. Fan vad grym han är. Reals tuffa spel mot honom hjälpte inte.

6. De 4 storlagen i England kryssade i helgen. Nu närmar sig julhelgen och då avgörs mycket i Premier League.

Det var allt för denna gång. Nu fortsätter Sanningens ögonblick.

Keep it cheap :)

Löpdag 6

Då var den sjätte löpdagen överstökad. Det kändes väldigt lätt och skönt idag faktiskt. Kan bero på att jag invigde den nya mobilen med dess walkman. Springa till Imperiet är ju klockrent! Sprang den längsta sträckan hittills. 7 km på 42 minuter. Känns som man kan springa betydligt fortare för man är inte speciellt trött när man är klar, men man bör ju hitta ett lagom tempo till när man springer ett marathon. Det är ju trots allt 35 km och 195 meter till att springa ;) Denna veckan har jag då sprungit 18 km och 15 km förra veckan så snart har jag samlat ihop till ett marathonlopp. Nästa vecka blir lite tuffare med 20 km springning fördelat på 3 dagar, så det är bara till att ladda batterierna och mala på för detta SKA jag klara av!!!

Blir mer bloggande senare idag, men nu ska jag hoppa in i duschen. Varför säger man förresten HOPPA in i duschen?
Finns en hel del andra lustiga kommentarer såsom:
- Gå på toaletten.
- Lite kaffe på maten.
- Slå mig ner i soffan.
- Slå upp sidan 5 i boken.

Duschen var det ja :) Bye bye!

lördag 13 december 2008

Ny mobiltelefon

Var på Väla och strosade rundor. Anna har tjatat på mig några månader om att jag ska fixa telia abonnemang så vi kan ringa gratis till varandra. Sagt och gjort, men det råkade även bli en telefon på köpet ;) Så här ser den ut:

Känner mig nöjd hittills. Den har roliga spel :)
Försäljaren såg nog enkla pengar när jag stegade in i butiken. Konversationen var ungefär så här:
F = försäljare J = jag
F - Ska du köpa mobil?
J - Nja, jag ska byta abonnemang.
F - Ok, vad för telefon föredrar du?
J - Nja, vet inte riktigt.
F - Ok, ringer du mycket?
J - Nä, inte speciellt.
F - Ok, ringer du eller skickar mest sms?
J - Det är nog lite av båda.
F - Ok, vad är du ute efter i en mobil?
J - Vet inte riktigt. Inget speciellt.
F - Kamera, musik, andra funktioner?
J - Hyfsad kamera kanske.
F - Ok, då tycker jag denna är bra.
J - Ok, då tar jag den :)

Grejen är att jag inte handlar så ofta, men när jag väl gör det ska det gå så smidigt som möjligt. Jag är nog den enklaste kund man kan ha att göra med hahaha. Nu känner jag mig nöjd och glad :)

Ikväll blir det nog El Classico Barca-Real Madrid. Kan bli en riktig höjdarmatch. Det ser väldigt väldigt mörkt ut numera för Rögle om någon nu har missat det. Ligger just nu under med 1-3 mot Linköping efter att ha lett med 1-0 *suck*

Jaja, nu ska det göras smaskig mat. Guten Abend.

Rätt man vann!!!

Känns så rätt att Kevin vann idol 2008. Kevin har varit överlägset bäst rätt igenom alla idolprogrammen. Det är härligt med alla sura pessimistiska personer som alltid ska klaga.
Bl.a.
1. Det är orättvist för Kevin har ju varit med i det Maltesiska melodifestivalen tidigare, så han har ju en fördel. Jamen buhuu stackars alla andra. Han är helt enkelt bäst.
2. Kevin ville inte vara med och festa på efterfesten. Är det så konstigt att han ville vara med sin familj och flickvän istället innan han ska iväg på andra musikuppdrag. Det tycker jag bara gör honom ännu mer äkta och grym!

Såg på filmen Traitor igår med Don Cheadle. En ganska bra film som handlar om terrorster som ska planerar ett dåd i USA och Don är även han terrorist eller är han verkligen det? Filmen får 4 snusdosor av 6. Jag gissade för en gång skull rätt med hur filmen skulle sluta och det brukar jag ldrig lyckas med, så det drar ner filmen en halv snusdosa :)

Nu ska vi till Väla och kolla vad det finns för julklappar. Känns som man är ute i ovnligt god tid denna gången. Jag brukar slåss på Väla 2 dagar innan julafton. Det har nästa blivit lite av en jultradition :)

Trevlig Lussevaka!

fredag 12 december 2008

Fredagsmys

Fredag *klapp* *klapp* *klapp*!!!
Såå skönt det är med fredagskvällar. Förhoppningsvis uppskattar min kära sambo min lasagne och massa levande ljus, så det blir en härlig myskväll.

Ikväll blir det idolfinalen och då ska det röstas på Kevin! Han måste bara vinna. Han är ju i en helt annan division. Ungefär som Rögle och MIF :)

Har glömt skriva att mitt säsongskort till HIF`s matcher för nästa år är fixat. Samma plats om de senaste 4 åren tror jag det är...eller är det 5 år? Nä 4 säsonger är det.

Annars är det en lugn och skön helg utan massa ståhej. Har varit många helger i rad den senaste månaden med festande, så det ska bli riktigt skönt att vara utvilad på en söndag :)

Adjöken!

torsdag 11 december 2008

Lite smått och gott

Löpdag 5 har gått till historien. Sprang 6 km på 36 minuter. Ska försöka hålla 6 min per km så det känns som jag har ganska bra tempo. 1,5 vecka efter att jag bestämde mig för att satsa på marathon, så har jag sprungit 2 mil och 6 km. Känner mig duktig!

Jag ska aldrig såga nåt innan jag provat det ordentligt. Super SmashBros Brawl är ju hur kul och beroendeframkallande som helst!

Telefonen ringde precis och på andra sidan var det en telefonförsäljare som sa att jag hade varit med i deras undersökning tidigare med Bonniers. De ville erbjuda mig ett knivset + en provprenumenation av en tidning. Inget konstigt med det kanske, men måste man ringa och erbjuda exakt samma saker 2 dagar i rad!!! Kom igen hur inkompetent kan man vara. Sa jag nej igår så är det nog nej idag också. Blir så trött på dessa telefonförsäljare.

Sist men inte minst. Rögle och dem behöver vi inte prata om ;)

God kväll!

onsdag 10 december 2008

Å så var det vardag igen

Sötebrödsdagarna är över jobbet kallar på en igen. Det har känt som en måndag hela dagen idag. Knepigt hur man är inställd på att man jobbar måndag till fredag. En annan sak som också är konstigt är hur man ställer in sig på att det snart är jullov. Det känns som en evighet att jobba återstående 8 dagar fram till jullovet, men i själva verket är det ju ingenting. Det slår aldrig fel. Kommer ihåg för något år sedan när det bara var 3 veckor mellan sportlovet och påsklovet ändå tyckte man det kändes drygt dagarna innan påsklovet :)

Nu är man snart sambo med en kändis. Anna hade tydligen kommit med i en tävling på TV! Hon ska dit nu på torsdag och tävla och detta kommer att sändas strax efter nyår. Hon hade bara svarat på några frågor på tv4`s hemsida och sedan hade dem kontaktat henne. Det var som hon själv sa att det är ju sjukt. Som min kollega sa det är ju sådana frågor man fyller i men ingen vinner, men jo uppenbarlen vinner någon :)

Nu vankas det mat.

tisdag 9 december 2008

Löpande bilder från festen :)

Då var träningsdag 4 avklarad.
5 km sprunget på 29 minuter. Förra veckan sprang jag 5 km på 31 minuter, så det går framåt. Denna veckan ska det springas 18 km, så det har ökats med 3 km.

Jag är inte sen att ändra min uppfattning. Spelade lite mer Super SmashBros Brawl. 3 timmar senare hade jag kommit underfund med att det är ganska roligt spel ändå. Spelet innehåller en spelfas med blandning av plattform och fighting. Grymt kul!

Älskling har precis gjort supergod cola, så det snaskar man på nu. Livet är ganska bra just nu :)

Kollade precis igenom bilderna från festen i lördags. Här är lite smakprov :)













Fick ta några tuffa smällar :) Kul vad man kan hitta på med en kamera. Det var Ea som stod för smällarna.

Guten Abend jetzt bin es Fussball...eller vad det nu heter?!

Tankar med pepparkaka i handen

God morgon!

Sitter här och äter en pepparkaka för att bli snäll. Funderar på att man kanske alltid ska vara ledig på måndagar och tisdagar. Det är såå skönt. Nu ska man väl förhoppningsvis reda ut resten av veckan och sen återstår ju bara 1 vecka! Ledigheten är extra skön när man varit ute på lördagen och slått klackarna i taket. När man varit ute och härjat på lördagen sitter det ju i på måndagen (sliten, dålig aptit, torr i munnen) och även på tisdagen(fortfarande sliten). På onsdagen börjar det släppa. Då tänker man att man inte ska festa så mycket, men sen blir det lördag och samma visa igen ;)

Sporttankar:
1. Tyvärr förlorade mitt kära Rögle igår. Femte raka förlusten. Tungt är bara förnamnet.

2. Damhandbollslaget = ett skämt. Inför turneringen pratade alla om att Sverige hade medaljchans och tjejerna trodde också att dem skulle utmana dem stora lagen (visst klart man ska tro på sig själv). Jag tänkte spontant att det var kul att se tjejerna i OS och skulle bli kul att se dem nu också. Det är det tuffare Sverige har man sagt. Men vad får man då se i förra matchen mot Ryssland. Jo, Sverige ledde med 5 bollar med ungefär 5 minuter kvar. De tappar ledningen och det blir 19-19. Vad hade vilken idrottare som helst gjort då. Jo, man hade varit förbannad, besviken, sur. Vad var handbollstjejerna? Nöjda. De kramade om varandra och såg tämligen nöjda ut. Hallå! Ni tappade en 5-målsledning i slutet! Matchen efter blev det stordäng mot tyskorna. 0-9 efter 15 minuter = katastrof! Det sjuka är att jag ens bryr mig.

3. Ikväll är det Champions League! Chelsea-Cluj på 6:an. Det ska hejas på Cluj!

Nu ska jag slåss lite på Super SmashBros Brawl!

Adjö!

måndag 8 december 2008

Em-krönikan -08

Då var det måndagskväll igen och Prison Break fast först ska det bli kul att se EM-krönikan. Undrar om någon krönika någonsin kommer att slå VM-krönikan -94. Måste nog snart se den igen och bli nostalgisk :)

Har precis spelat Super Smashbros Brawl till wii, men fightingspel är och har aldrig varit något för mig. Inte ens att slås som Link eller Mario gör spelet roligt. Nä, tacka vet jag dem riktiga Mario- och Zeldaspelen!

Det ser fortsatt tungt ut för Rögle. Trots tidig 1-0 ledning ligger dem nu under i mitten av tredje med 1-2.

Har ni inte varit inne på hemsidan som jag gjort till mitt lag Allerums GIF tycker jag ni gott kan göra ett besök.
Sidan är: http://www.svenskafans.com/grusplan/allerums_gif/default.asp

Nu ska det njutas av krönikan!

Auf Wiedersehen!!

Johan Glans hahaha snacka om humor!

Såg på Quantum of Solace igår. Den 22 Bondfilmen och det är nog tyvärr en av dem sämre. Det är den första uppföljare i Bondserien, men den håller inte alls samma klass som Casino Royale. Nä, filmen får bara 2,5 snudosor av 6. En del häftiga och påkostade actionserier imponerar, men annars ingen höjdare.

Efter det såg vi Johan Glans skåneturnè från Helsingborg (vi såg honom live i Ängelholm). Oj, vad man skrattar. Han är ju så sjukt rolig. Det räcker att bara titta på honom så skrattar man :) Där var med ett extraklipp där Johan Glans visar runt Henrik Schyffert i Skåne hahaha klockren humor. Har ni inte sett filmen måste ni se den! Snudd på perfekt betyg 5,5 av 6 snusdosor!

Vad hände annars i sportens värld:
- Luton vann med 3-1 hemma! (bara minus 11 poäng kvar eller nåt)
- Rögle torskade, men ikväll ska Färjestad slås tillbaka.
- United vann, men det gjorde även de andra storlagen.
- Real Madrid förlorade och Barca vann!!

Tjohopp nu ska vi iväg och spela badminton. Bloggar vidare ikväll.

Trevlig eftermiddag!

söndag 7 december 2008

Ett kärt återseende

Var på fest hos Sara och Mårten igår. Vi hade superkul. Hade planerat sen en månad tillbaka att överraska min universitetsvän Ea. Han visste inte (trodde jag) att vi skulle komma. Jag och Mårten som också är från Halmstad kom på att vi båda kände Ea, så han bjöd även dit Ea, men utan att berätta att jag skulle komma. Det tog ett tag innan Ea kom så jag skickade ett sms och frågade vad han skulle göra ikväll. Då ringde han upp och berättade att han trodde att han skulle festa med mig. Blev så besviken att han avslöjat mig och redan visste att jag var där. Hur som helst var det grymt kul att träffa honom igen. Fick sig i vanlig ordning massa skrattsalvor. Tyvärr måste jag erkänna att Ea vann på wii-bowling. Det tar emot men grattis Ea! Det var fel på rummet ;) Vi kan nog sitta en hel vecka och bara prata om allt kul vi hittade på under universitetstiden. I övrigt var festen riktigt rolig. Massa roligt folk och god dricka :) Framåt midnatt stack vi ut till Bond och festade vidare. Natten rundades av med en klassisk kebabtallrik.

På söndagen fick vi en lyxfrukost av Sara och Mårten sen bar det av till Ea och Stina en sväng för en kopp kaffe och lite trevligt snack. Vi såg på min och Ea`s inspelade film. Anna och Stina var överens om att dem hade knäppa...eller rättare sagt störda pojkvänner :) I vanlig ordning fick man sig ett gott skratt, så efter denna helgen lever man väl 4 år extra för ett gott skratt förlänger ju livet säger dem ju ;)

Nu är det sporten och sen parlamentet. Därefter blir det nog om vi orkar den nya Bond-filmen.

Än en gång...Sara och Mårten tack för en hellyckad fest!!!

Adios amigos!

lördag 6 december 2008

Träningsvecka 1 klar och lååånghelg att ladda batterierna

Så var då träningsvecka 1 överstökad. Tiden bara flyger iväg. Känns som om det var måndagskväll igår och jag snubblade över Szalkais träningsschema. Det känns som jag redan börjar bli varm i kläderna. Har sprungit 15 km fördelat på 3 pass, så det har varit en lagom mjukstart. Nästa vecka blir det 18 km på 3 pass och så ökar det med någon km per vecka.

Idag sprang jag 6 km på 36 minuter. Enligt schemat skulle man ligga mellan 40-42 minuter, men det kändes så pass lätt idag, så jag kunde hålla hyfsad fart löpningen igenom.

Har jag förresten sagt att jag ska ladda om batterierna...har lååånghelg. Det är högtid på min skola där jag jobbar, så vi är lediga måndag och tisdag. Tråkigt hahaha. Sen är det 8 arbetsdagar kvar till jullovet, så nu är det nära :)

Hej svejs!

500-vinst!

Skönt att ha sovit ut...ska äta frukost strax. Jag somnade nog inte förrän vid 3-tiden så då förtjänade jag att sova ut ;) Pernilla var på besök igår så vi spelade kort. Hon lärde oss ett spel som heter 500 och det var riktigt kul. Eftersom jag tyckte det var riktigt kul, så vann jag ju självklart :)

Nu bär snart skutan av till Halmstad för partaj, men innan dess ska jag springa en 6 km runda. Enligt träningskalendern ska jag springa imorgon, men det känns lite jobbigt dagen efter ett partaj.

Förövrigt några punkter från gårdagen:
- Kevin i idolfinal!
- MIF förlorade mot bottenlaget Huddinge. *lite skadeglädje*
- Tacobuffè så gott!
- Snart andra advent och mys.
- Partaj idag = pizza imorgon :)

Nu ska frukosten ätas. Ses kanske i löparspåren.

fredag 5 december 2008

Bra förlust finns det???

Ja, i detta fallet finns det. Vi gjorde vår plikt igår kväll på hockey bockeyn. Vi förlorade! Med 10-4 dessutom.(Dock är fortfarande risken stor att vi får möta ett lag från serien ovanför oss i en turnering och hur kul kommer det bli att bara möta avdankade hockeyspelare som är grymma på att åka skridsko.) Vi låg bara under med 9-1 i halvtid i gårdagens mach. Då tittade man på klockan och såg att den var 22.45 och man undrade vad f_n gör jag här istället för att vara hemma och snutta på suttefilten?! Men det blev bättre i andra. Vi vann den med 3-1. Kan bero på att motståndarna var lite bekväma. Men men kul att göra lite mål iaf. För min del blev det 2 nya mål, så jag är nu uppe i 12 mål på 4 matcher alltså ett snitt på 3 mål per match. Ska försöka slå mitt gamla rekord förra säsongen på 2,5 mål per match.

En ny film som ska ses troligtvis på lördag. Det är den nya Bondfilmen "Quantum of Solace". Kommentarer behöver knappast skrivas om den.

Nu ska jag se utröstningen i idol. Blir Kevin utröstad ska jag.......äta mina sura strumpor. Han är proffs jämfört med de andra! Go Kevin!!!

Fröhliche abend eller hur man nu skriver?!

torsdag 4 december 2008

Filmrecension

Har precis sett filmen Mirrors med Kiefer Sutherland. En asiatisk rysare som blivit nyinspelad och får en att sitta på helspänn filmen igenom. Gillar Kiefer och han gör en inte besviken i denna rulle heller. Kiefer har börjat jobba som nattvakt på ett nedbränt varuhus som tidigare varit ett sjukhus. Speglarna visar sig innehålla saker som han inte riktigt kan förstå. Speglarna har någon övernaturlig kraft och hotar inte bara honom utan även hans närmaste. Frågan är vad speglarna är ute efter?! Filmen håller bra klass rakt igenom sånär som på onödigt splatter på slutet. Ger den 5 av 6 snudosor. Funderade på 5,5 men splattret var onödigt.

Är sådär laddad inför hockey bockeyn nu snart. *suck* Men vad gör man inte för laget :)

En bit in i 3:de perioden står det 4-4 mellan Rögle och Södertälje. Matchen har svängt ordentligt. RBK låg under med 0-1 men vände till 2-1. Detta förvandlades snabbt till 2-4 i andra men RBK kom tillbaka innan periodpausen till 4-4. Håller tummarna för 3 pinnar. Känns som det är oerhört viktigt!

Löpdag 2

Då var träningsdag 2 avklarad:
Har sprungit 5 km. Det tog ungefär 31 min. Känns faktiskt kul och motiverande att springa. Tro det eller ej. På lördag blir nästa löppass innan jag ska till Halmstad och supa bort allt jag tränat ;)

Ser just nu på "How I met your mother" på 3:an. Har ni inte sett denna komedieserie bör ni se den. Riktigt rolig!

I sportens värld spelar Rögle en riktigt viktig match ikväll hemma mot Södertälje. Kung Kenny är tillbaka! Tippar på en 5-2 seger.

Senare ikväll tar jag trunken och beger mig till ishallen för att spela en hockey bockeymatch mot Thors hjältar kl.22.20! Det är inte direkt glamoröst med korpen, men vad gör man inte för laget. Vi siktar på en förlust ikväll för det har gått lite för bra hittills (2 segrar 1 förlust). Vi riskerar att vara med i en turnering där vi kommer möta ett lag från en serie högre upp och det vill vi helst undvika.

Nu ska det ätas klassiskt torsdagsärtsoppa. Mmm....Marabou.

onsdag 3 december 2008

Mätning av passande sträckor

Man går verkligen in för det här springandet. Har skrivit ut kartor över Helsingborg från internet för att kunna mäta ut olika sträckor som jag ska springa :) 4 km igår. Imorgon är det 5 km och på lördag 6 km, så man får mäta och vara lite finurlig för att hitta en bra sträcka.

Idag är det full rulle hela dagen. Kom hem precis och ska kasta i mig bruna bönor och bacon *mums* sen är det styrelsemöte med AGIF och därefter ett träningspass inomhus med fotbollslaget. *Phu* Kommer nog vara lite småtrött när jag kommer hem ikväll vid halv 11 tiden.

Ett nytt citat från boken som förhoppningsvis lockar till ett gott skratt:
"När Dildos ögon anpassat sig till det svaga ljuset i grottan såg han att den nästa helt upptogs av en stor, njurformad sjö där en obehaglig typ vid namn Goddam satt och plaskade omkring på en gammal sjöhäst av gummi."

Haha. Tycker det är så kul :)

Ha en angenäm kväll allihopa!

tisdag 2 december 2008

Trötter

*Gäsp* Tror verkligheten kommit ikapp mig ikväll. Har precis sovit 2 timmar. Var helt utslagen ikväll. Det lär vara bravaderna från helgen och min språngmarsch för någon timme sen som sattit sina spår.

Innan jag går och lägger mig ska jag bara skriva om en film jag fick idag.
Max Payne - Drama, thriller med Mark Walberg (The Departed). Dataspelet som blivit till film. Filmen har fått ganska dålig kritik, men eftersom jag gillade spelet, så ska jag ge filmen en ärlig chans.

Nu ska jag krypa in och sova vidare, men det blir nog läsning en liten stund. Läser förnärvarande "Härsken på ringen" av Henry N. Beard och Douglas C. Kennedy. En bok som gör fullkomligt narr av Ringen-trilogin.

Ett citat från boken:
"Vad gäller Hobbisarna i Kyffe, som vi först och främst ska koncentrera oss på, så är de ovanligt tråkiga och intetsägande, klär sig i blanka grå kostymer med smala slag, tyrolerhattar och westernslipsar."

Haha. Skrattar högt när jag läser boken.

Ps. Anmälde mig nyligen till Stockholm Marathon. Hamnade på reservlistan eftersom redan 18500 anmält sig. Tänkte att jag inte kommer vara med då, men kommer jag med så måste jag stå mitt kast, så vi får väl se vad som händer)

God Natt och sov gott!

Träning inför marathon

Mitt nya liv har börjat! Jag följer självaste Stockholm Marathon-mästaren 2001 Anders Szalkais rekommenderade träningsschema för att springa ett marathon på en tid under 4 timmar och 30 minuter. Träningen är under en 26-veckorsperiod. Slutmålet är att springa Stockholm Marathon som är om just 26 veckor, men jag har inte beslutat om jag ska avsluta med det, men visst hade det varit coolt. Jag vill någon gång i mitt liv springa ett marathon, cykla Vätternrundan och åka Vasaloppet. Det förstnämnda känns iaf. inte som en omöjlighet.

Dag 1: Sprang 4 km på 25 minuter. (kändes väldigt långsamt, men man ska nog lita på Anders :) skulle sprungit på 28 min)

Får väl se om jag klarar av utmaningen. Det följer ni här. Jag kommer att hålla er uppdaterade :)
Annars kan jag nämna att vi hade idrott i skolan idag. Det var handboll på schemat så jag och min kollega ställde oss i varsitt mål. När jag skulle skynda mig att hämta bollen som hamnat bakom mål reste jag mig snabbt upp och PANG, så slog jag huvudet rakt i en järnstång bakom målet. Fick ganska ont, men självklart kan man inte (man som man är) visa att det kändes, så jag spelade vidare. När jag fick en passning passade jag bollen vidare och kände uppe på huvudet och då var det ganska mycket blod på min hand, så det fick bli att jag avbröt mitt idrottspass. Dock ska tilläggas att eleverna blev imponerade av att jag inte gnällde ;) Superhjälte för en dag!

Nu vankas det kycklinggryta. *mums* plus att älskling har gjort härliga lussekatter som ska avnjutas. (nu kan jag ju äta med gott samvete)

Trevlig kväll!

måndag 1 december 2008

Kravallerna i Lund

Såg precis på nyheterna. Ordföranden för ung vänster beklagade sig över hur polisen hade agerat under gårdagens kravaller. Hallå! Vem f_n var det som bar sig illa åt. Här gnäller hon om att poliserna hade hästar och hundar! Motdemonstranterna var ju verkligen snälla och duktiga. De kastade ju ingen gatsten och fyrverkerier mot polisen. Nädå, dem skötte sig exemplariskt. Jag beundrar verkligen polisen som klarar av att inte slå tillbaka mot alla dessa demonstranter som bombaderar polisen med allt dem kan få tag i och kan kasta!

Jaja, nog om dessa demonstrationerna. Nu ska det ses på Färjan och se om Håkan kommer lyckas med sin flamma och en timme senare fortsätter gänget i Prison Break sitt äventyr i själva Las Vegas.

Ps. Hv71-Rögle 1-1 en bit in i andra. Daniel Johansson kvitterade precis! Ds.

God Tv-kväll!

Filmlistan

En liten lista över filmer som jag betygsatt hittills:
1. Step Brothers - 5/6 dosor.
2. Righteous Kill - 4/6 dosor.
2. Burn after Reading - 4/6 dosor.
4. Tropic Thunder - 3,5/6 dosor.
4. Get Smart - 3,5/6 dosor.
6. Wall-E - 3/6 dosor.

En liten rekommendation till en rolig sajt med min typ av humor.
Det är en annorlunda julkalender: http://www.oioioi.se/

Sist men inte minst tittade jag på Tomas bilder från sin jorden runt resa. Där var en bild som jag skrattade extra åt, men det är väl bara jag och Tomas med vår barnsliga humor som tycker det är kul :)
Auf Wiedersehen!

Filmtajm

Såg på Burn after Reading i gårkväll. En spionkomedi. Vet inte vad jag ska tycka om den. Brad Pitt spelar en pantad träningsnörd och kommer över en skiva med hemlig dokument. Han och hans kollega försöker sälja tillbaka den, men det går inte helt 100. George Clooney är en player och träffar olika tjejer. Man följer Brads och Georges olika vägar som till slut flätas ihop. Filmen var annorlunda och helt ok. Brad Pitts lysande rollspel lyfter filmen till 4 snusdosor av 6.

3 nya filmer på gång:
Mirrors - En skräck med Kiefer Sutherland.
Chaos Theory - Drama komedi med Ryan Reynolds (från Van the man).
Midnight meattrain - Skräck med Vinnie Jones

Ikväll är det 2 viktiga tv-händelser. Färjan kl.20.00 och Prison Break 22.00.

God eftermiddag!