fredag 29 oktober 2010

Sista träningen innan semestern

Blev lite simning i måndags och det var nog sista träningspasset på 2 veckor. På lördag natt bär det nämligen av till Furteventura och jag är inte den typen av människa som tränar när jag är på semester. Är det semester så är det semester och då är det strand, bad och pina colada som gäller :-)

Hur som helst så blev det iaf. 60 längder i måndags alltså 1500 meter så det känns bra. Har funderat på klassikern. Det återstår 1 år och 4 månader tills man ska stå på startlinjen på Vasaloppet. Under den relativt korta tid som jag tränat hittills inför klassikern har jag insett vad som krävs för att klara de 4 momenten:

1. Vasaloppet: Skidåkning som jag bara åkt en gång. Får som tidigare skrivit bli träning uppe i Dalarna i vinter.
2. Vätternrundan: Har införskaffat en ordentlig tävlingscykel som rullar på bra och jag märkte att jag klarade av att cykla 10 mil i ett motionslopp relativt otränad så 20 mil till ska jag nog kunna reda ut.
3. Vansbrosimningen: Jag har simmat 1800 meter som längst och då kände jag att jag hade ganska mycket kraft kvar. Jag hade tänkt skaffa en våtdräkt också som gör simningen ännu enklare så jag ska nog överleva det.
4. Lidingöloppet: Lite hårdträning efter Vansbrosimningen så ska jag nog hitta en bra form så jag ska kunna genomföra loppet.
5. Pengar! Utrustning, kläder, simhallen anmälningsavgifter etc.

lördag 23 oktober 2010

En simmande åsna


För första gången denna hösten och förmodligen någonsin tog jag mig igår till simhallen ensam för att simma (Anna jobbade). Dock var jag millimetrar från att strunta i det för när jag var på väg till simhallen insåg jag att jag glömt mitt hänglås så jag var tvungen att vända hemåt för att hämta det. Men min åsne-envishet tog över så det blev simning trots allt.

Simmade 60 längder vilket motsvarar 1500 meter. Det gick ganska smidigt och det känns som att man blir lite snabbare för varje gång man simmar. Ganska logiskt förvisso men eftersom jag är en så pass kass simmare så är det inte lätt att märka av förbättringar. Skulle behövt en personlig tränare som lärde mig simma korrekt under en hel vinter. Några tips gott folk???

Mitt mål för denna vintern är att simma 3000 meter under 1,5 timme och just nu är mitt tempo på 31 minuter/1000 meter så det känns inte som en omöjlighet. Gäller att pricka in formtoppen en dag när det inte är så mycket folk i simhallen.

"Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem." Citat från Ior.

tisdag 19 oktober 2010

Simmande eka

Det skulle blivit simning igår, men både jag och min älskling var alldeles för trötta så vi däckade redan halv 7 och sov till halv 10. Jag kände mig som en klubbad säl totalt utslagen. Sömnen var nog välbehövlig så simningen blev som sagt uppskjuten till morgondagen.

Sagt och gjort så bar det av till den kära simhallen för några längder. Det blev närmare bestämt 40 längder på 31 minuter. Kändes ganska lagom idag. Dock var det några fler i vattnet så man fick simma förbi folk. Känns dock ganska skönt att simma förbi folk istället för att folk simmar förbi mig. Det kan jag lugnt påstå att jag inte trodde skulle kunna hända! Jag som alltid har varit som en gammal eka i vattnet dvs. jag flyter fram ganska säkert och långsamt :-) Ska försöka ta mig till simhallen nån gång till denna veckan då fotbollen är över för denna säsongen.

Blubb blubb!!!

måndag 11 oktober 2010

Måndag=simning

2 måndagar i rad nu då jag och älskling beger oss till simhallen. Passade även på att skaffa ett simkort när jag ändå var där. Var lite förvirrad i vanlig ordning när jag sa till dem som jobbade där att jag ville ha ett simkort. Jag stannade upp mitt i frågan och tänkte efter. Simkort??? Det heter väl det till mobilen...fast det gör det ju också om man vill ha ett kort för att simma. Så 5 sekunder senare fortsatte jag meningen. -Jo, jag vill ha ett simkort.

Simningen då?! Jo det blev 72 längder denna gången. Det motsvarar 1800 meter så det känns bra. Jag hade som målsättning att simma längre än förra gången. När jag hade simmat 60 längder hade det gått 50 minuter så då tänkte jag att va fan lika bra att simma en timme för att se hur långt jag hinner simma.

Lite bastu efter det så mådde man som en leopard på gaselljakt...Alltså bra :-)

Simma lugnt!

tisdag 5 oktober 2010

Halva Vanbrosimmet

Ja, jag vet jag uppdaterar alldeles för sällan, men det beror på att bloggen bara ska handla om vägen mot en klassiker. Har inte tränat på något av de 4 momenten av klassikern sedan Christiansloppet. Dock har jag tränat fotboll och spelat match 3 gånger i veckan så en säck soffpotatis har jag inte förvandlats till än iaf.

Dock så kom min kära älskling med ett bra förslag igår. Hon ville simma och jag var inte sen att hoppa på. Så vi begav oss till badet nere på Söder. Tanken var att jag skulle simma 40 längder då det motsvarade 1 km, men när jag närmade mig slutet tänkte jag att ähh 4 längder till så blir det lika långt som jag har simmat som längst. Väl framme vid sista längden beslutade jag mig för att köra 16 längder till alltså 60 längder totalt som motsvarar 1,5 km. Detta tog 50 minuter så jag känner mig stolt över min och älsklings (simmade också 60 längder) bedrifter! Har inga direkta skavanker idag mer än att kroppen talar om att jag har gjort någonting igår som inte tillhör vanligheterna, men ingen direkt träningsvärk.

Får väl se hur upplägget kommer att bli till vintern, men först och främst blir det 2 veckor till med fotboll då vi lyckades bli trea i serien och därmed får kvala.

Simma lugnt så ses vi här på bloggen igen om förhoppningsvis inte alltför lång tid.