måndag 16 augusti 2010

Trevlig liten cykeltur till Landskrona och tillbaka.


Efter en helg utan träning och med en trevlig kräftskiva var dagsformen minst sagt osäker. Plus att när man tittade ut så blåste det riktigt ordentligt och regnet hängde i luften. Men mina nyinförskaffade cykelshorts skulle ju invigas!

Kollade runt på Eniros kartfunktion efter en lämplig cykelrunda. Det blev till norra delen av Landskrona och tillbaka längs Landskronavägen. Rundan var på lite drygt 3 mil. Man har hört talas om de berömda Glumslövsbackarna och jag kan förstå varför. Mot Landskrona var det ganska tacksamt för då var det i princip bara nerför efter Glumslöv, men hem så skulle man ju uppför dessa jä_la backarna. Det kändes litegrann i benen. Men väl uppe så flöt det på igen och sista milen kändes väldigt lugnt och skönt. Vinden var hyfsat hård men den var i princip från sidan hela tiden så det var inte så jobbigt.

Håller en snitthastighet på runt 28 km/h. Får väl anses som godkänt som amatör. Man är som ett litet barn på julafton när man ska ut och cykla med sin snygga cykel. Undrar hur man ska klara sig utan cyklingen under vintern?

På onsdag blir nästa cykeltur med Bamse så vi får väl se vad han lurar ut mig på för runda :-)

lördag 14 augusti 2010

Del 4 av klassikern. Lidingöloppet.

Efter att ha varit ute och cyklat dryga 2 mil igår upptäckte jag en sak. Cykelbyxor är ett måste!!! Finns inte en chans att man ska kunna sitta på sadeln längre sträckor utan cykelbyxor. De har små kuddar vid ändan som gör det betydligt behagligare att cykla. Får väl se om det blir nån cykling imorgon då det vankas kräftskiva ikväll som kan leda till inaktivitet imorgon :-) Varför låter jag vara osagt.

På onsdag efter jobbet ska dock cykeln rastas ordentligt då Peter "Bamse" Nilsson ska cykla med. Han har cyklat en hel del mil så det kan ju vara nyttigt att cykla med honom. Får väl se om Skalman och Lille Skutt också hänger på.

Sista delen av klassikern är löpningen. Det handlar om Lidingöloppet som går av stapeln i mitten av september. Det handlar om att jogga 3 mil i väldigt kuperad terräng. Lär vara en stor skillnad mot att bara jogga här runt omkring där det är slätt och fint. Men det ska man väl f_n kunna reda ut då man förhoppningsvis har klarat av dem 3 andra momenten!

Här är Lidingöloppets hemsida: http://www.lidingoloppet.se/start/start.cfm

torsdag 12 augusti 2010

Nya cykeln!!!


Så var äntligen min nya cykel hämtad. Det är en Bianchi Via Nirone 7. Det blev en liten provtur idag genom byarna Gantofta och Bårslöv. Lite drygt 1,5 mil var rundan. Vilken känsla det är att cykla när man har en riktigt bra cykel. Man flyger fram. Lite läskigt nu i början när man får upp farten och att fötterna sitter fast i pedalerna, men det är väl en vanesak. Det lär nog komma med milen.

Det var inga incidenter första åkturen. Det enda var att man hade en miljon millimeterskryp på sin vita vindjacka. Hade man cyklat med öppen mun hade man inte behövt tänka på lunch idag :-)

På bilden ser ni min skönhet! Har inte riktigt bestämt vad hon ska heta än?!

tisdag 10 augusti 2010

Del 3 av klassikern. Vansbrosimmet.

Har nu upptäckt att joggingen har blivit en del i vardagen. Skulle hämta en dvd-box hos Rickard imorse och tidigare hade jag alla dagar i veckan kört dit för att hämta den. Men vad gjorde man nu jo jag joggade dit och tillbaka. Sträckan fram och tillbaka var förvisso bara på 5,5 km men så nöjd jag känner mig nu!

Del 3 på klassikern är Vansbrosimmet. Det handlar alltså om att simma 3 km i dalälven. Första 2 km är medströms för att ändras sista kilometern till att vara motströms. Alla säger att simningen är det lättaste på klassikern. Jag vet inte om jag håller med. I efterhand kommer jag säkert tycka det men just nu känns det inte som det lättaste. Större delen av mitt liv har präglats av att vara en badkruka. När man var liten hoppade min jämnåriga kusin i bassängen med glädje medan jag stod vid sidan om med min badring och tittade på :-)

Nu har jag iaf. en härlig sambo som älskar bad och simning. Hon är som en fisk i vattnet. Hennes föräldrar har en stuga i Dalarna precis vid en sjö så vi bestämde oss för att simma över sjön (den är inte alltför stor) och tillbaka medan partnern rodde en eka bredvid. Sträckan fram och tillbaka var på 1,1 km och när jag var halvvägs smög sig tankar upp om att...ja det var ju ett fint liv jag levde iaf :-) men då kom den berömda envisheten fram och jag kämpade vidare. När man äntligen var framme och skulle gå upp kändes benen som gele. De darrade och och fortsatte nästintill simma trots att hjärnan slutat. Man kunde ju inte heller visa att man var trött och sliten med tanke på att när älskling var klar gick hon i land som om hon bara tagit sig ett dopp.

Det får nog bli till att införskaffa sig en våtdräkt och simma x antal längder i bassängen i vinter.

Vansbrosimmets hemsida: http://www.vansbrosimningen.se/startsida/

söndag 8 augusti 2010

Del 2 av klassikern. Vätternrundan.


Det blev 12 km löpning längs Råå strand imorse. Perfekt joggingväder med 18-20 grader och lite strilande regn. Kändes förvånansvärt lätt att jogga idag. Kan ju hoppas att det fortsätter.

Nästa del av klassikern är Vätternrundan. Man ska alltså cykla runt vattenpölen Vättern. Det är ju "bara" 30 mil så det är nog inga problem. Tävlingen är i mitten av juni månad. För dem riktigt duktiga blir sluttiden 7-8 timmar. När det handlar om förberedelser inför Vätternrundan tipsar folk om att man ska ha runt 100 mil cykling i benen innan tävlingen. 100 mil!! Det är en del. Jag har köpt en racercykel som jag ska hämta i början av nästa vecka. Märket är Bianchi och skönheten liknar den på bilden. Frågan är vad jag ska döpa cykeln till. Tips är välkommet i kommentarfältet.

Några spontana frågor och tankar som dyker upp i ens huvud inför ett sådant lopp:

- Man kommer ju att slå sig helt fördärvad när man vurpar med cykeln. Det är inte en fråga OM man kommer att vurpa utan NÄR man kommer att vurpa.
- Hur kommer ens bakdel må efter 12-18 timmars cykelfärd på en smal stenhård sadel??
- Får man ha en kudde på sadeln?
- Tror ni nån märker om man sätter en liten motor på cykeln?
- Finns det snygga cykelkläder?

Vätternrundans hemsida: http://www.vatternrundan.se/Default.aspx?module=4&content=5&lang=SV&fwsite=1

Träning under juli månad.

Min träning inför klassikern påbörjades i mitten av juli. Så här såg min träning ut under juli månad:

V.26.
Fredag 2 juli: Löpning 8 km.

V.29.
Tisdag 20 juli: Simning 1,1 km.
Onsdag 21 juli: Simning 1,1 km.

V.30.
Onsdag 28 juli: Löpning: 10 km.
Fredag 30 juli: Cykling: 12,7 km.
Lördag 31 juli: Löpning: 10 km.

lördag 7 augusti 2010

Del 1 av klassikern. Vasaloppet.


Jaha, då har man varit ute på en löptur som var en halv mil längs stranden. Tanken var inte att jag skulle jogga idag då jag spelade match tidigare under dagen, men ni kan nog räkna ut hur det gick i matchen eftersom jag "straffade" mig själv med att sticka ut och jogga. Fy f_n vad tungt det var idag. Tror inte det är helt ultimata förutsättningar att spela match i olidlig hetta trots att jag bara är målvakt innan en löptur. Men men nu känns det för jä_la skönt!

Så var det då den här klassikern som tydligen ska genomföras. 2012 valde jag för att kunna ge mig hyfsade förutsättningar för att reda ut det, men risken finns ju att man tänker att ähh det är ju över 1 år kvar så det är luuugnt. Men helt plötsligt står Vasaloppet för dörren och man har knappt gjort någonting.

Detta leder mig då in på första delen av klassikern. Vasaloppet. Det är alltså det som genomförs varje år på första söndagen i mars månad. Varje år har man tittat lite på det och tänkt att. Ha det hade jag aldrig vågat mig på! En skåning på skidor liksom. Det är väl lite som kaviar på en pannkaka. Det klickar inte riktigt. Denna längdskidåkning ska göras i 9 mil!!! 9 mil??? Det kommer väl ta 2-3 dagar för mig och jag kommer inte kunna röra mig på 2-3 veckor efter åket.

Förutsättningarna för mig:

- Har åkt längdskidor...1 gång i mitt liv. Då kunde jag knappt hålla balansen på de smala pinnarna som kallades skidor.
- Rullskidor vägrar jag av ren principsak att använda. Isf. får jag åka upp till Ljungby eller nåt för att inte riskera att stöta på nån jag känner medan jag åker på rullskidorna.
- Träna längdskidåkning i Skåne. Låt oss se nu. Det var en riktigt vit vinter detta året. Senast det var en sån vit vinter var 1986 så om en cirkus 23-24 år kommer det vara en lika vit vinter här nere i Helsingborg igen.

Hemsidan till Vasaloppet: http://www.vasaloppet.se/se/vasaloppet/start

fredag 6 augusti 2010

*Svett* *Pust* *Stånk*


Jaha, vad har man nu ställt till med??? Jo, jag har bestämt mig för att göra klassikern 2012 och då jag har berättat det för var gemene man så finns det nu ingen återvändo!!!

Jag kommer under de närmaste dagarna berätta lite mer omfattande vad en klassiker innebär, men i korta drag handlar det om:

1. Vasaloppet - 9 mil skidåkning.
2. Vätternrundan - 30 mil cykling.
3. Vansbrosimmet - 3 km simning.
4. Lidingöloppet - 3 mil löpning.

Inte nog med att man ska göra detta utan det ska dessutom göras inom loppet av ett år!

Förutsättningarna är inte direkt lysande. Har åkt längdskidor 1 gång i mitt liv! Har aldrig cyklat längre än 2 mil. Simningen bli nog inga problem *ironi*. Jag har ju före denna sommaren simmat som mest 3-4 längder i en bassäng och det motsvarar ju hela...100 meter!!! För första gången i mitt liv provade jag att simma över en sjö vid mina svärföräldrars sommarstuga. Då simmade jag 1,1 km så det var ju bra, men oj vad sliten man blev! Löpning har man väl hållit på med lite från och till, men 3 mil i kuperad terräng kan nog få den mest vältränade att bli spyfärdig. Jag har som längst joggat 16 km så då var jag ju iaf. halvvägs.

Som strössel på struten kan väl tilläggas att jag är ganska glad för att festa i goda vänners sällskap och är en riktig godisgris :-)

Summa summarum: Detta blir en baggis...eller inte.

Mer info om mitt träningsupplägg och om dem olika momenten kommer inom en snar framtid.

Ps. Se nu till att skriva och kommentera i bloggen nu så ni sätter ännu mer press på mig för det lär en soffpotatis som mig behöva :-) Ds.